ÖSYM KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı / KPSS - ÖSYM Sonuçları SORGULA

ÖSYM KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı / KPSS - ÖSYM Sonuçları SORGULA

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

KPSS ve ÖSYM Tercih Sonuçları Açıklandı Mı? KPSS Tercih Sonuçları sorgula. ÖSYM üniversite tercihleri, kontenjan, taban ve tavan puanları..

KPSS ve ÖSYM Tercih Sonuçları Açıklandı Mı? KPSS Tercih Sonuçları sorgula. ÖSYM üniversite tercihleri, kontenjan, taban ve tavan puanları.ÖSYM tarafından yapılan sınavların tamamlanmasıyla birlikte üniversitede okumak isteyen öğrenciler için tercih dönemi başladı. Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonu'nda Okan Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 'Üniversite Tercih Dönemi' seminerine üniversiteye girmeye aday öğrenciler ile veliler katıldı. Seminerde, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini kaydeden Okan Üniversitesi Eğitim Danışmanı Servet Gülsüm Şirin, arkadaş ve popülerlik etkisinden kaçınılmasını gerektiğini söyledi. Popüler olan meslek dallarını seçen öğrencilerin iş ararken zorlanacaklarını ifade eden Şirin, Gastronomi ve mutfak sanatları gibi yeni dallara yönelmenin daha akılcı bir tercih olacağını belirtti. Tercih yapacak öğrencilerin öncelikle okuyacakları kent ve üniversite hakkında bilgi sahibi olmasının faydalı olacağını vurgulayan Şirin, başarı sırası aralığının önceki yıllara göre daha geniş tutulmasını üniversiteye yerleşmede fayda sağlayacağını söyledi.

13-14 Haziran ve 20-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen LYS oturumlarının kısa bir süre sonrasında, 30 Haziran'da LYS sonuçları belli oldu. LYS sonuçlarının duyurulmasının ardından adaylar üniversite tercihleri için hazırlıklara başladı. ÖSYM, tercihler hakkında bir duyuru yayımladı. Buna göre ÖSYM tercihleri 6 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 14 Temmuz Salı günü sona erecek. ÖSYM tercihleri https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifreleriyle yapılabilecek. 6 Temmuz saat 14.00 itibariyle aşağıda yer alan link üzerinden ÖSYM tercihinde bulunabilirsiniz. Öte yandan öğrenciler ÖSYM tercihi yaparken, ÖSYM tarafından yayınlanan üniversite taban puanları ve bölüm kontenjanları kılavuzundan faydalanabilecekler.

ÖSYM TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


1 Temmuz'da yayımlanan üniversite taban puanları üzerinden adaylar puan türünü, üniversitelerin kontenjan miktarını görüntüleyebilecek. Ayrıca bazı üniversitelerin başarı sıralaması da ÖSYM'nin yayımladığı üniversite taban puanları dosyasından görülebilecek. Üniversite taban puanları öğrencilerin tercih döneminde bir fikir edinmesini sağlayacak.

Lise ve üniversite tercihleri için başvuru süresi başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liseler ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteler için tercih başvuru süresi başladı.

TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri bugünden itibaren 16 Temmuz'a kadar yapılacak. Öğrenciler 25 okul tercih edebilecek ve bu tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmak zorunda olacak. Tercih değişikliği başvuruları da yine aynı okula yapılacak.

Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra tamamlanmış olacak. Bunun ardından 14 Ağustos 2015'te yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek.

- Üniversite tercihleri

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) açıklanmasının ardından, adayların üniversite tercihlerini yaparken inceleyecekleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlandı.

Adaylar kılavuzda yer alan kurallara göre, tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve kimseyle paylaşmamaları gerekiyor.

T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacak.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Adaylar, belirtilen süre içerisinde aynı internet adresinden tercih değişikliği yapabilecek. Süre tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik veya düzeltme yapılamayacak.

Tercih işlemleri 14 Temmuz 2015'te saat 23.59'da sona erecek. Tercihler yapılırken ÖSYM'nin http://rehberlik.osym.gov.tr rehberlik sitesinden yararlanılabilecek.

2015-ÖSYS tercih işlemleri, 6 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak ve 14 Temmuz 2015 tarihinde sona erecektir.

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanmıştır. Adayların tercih işlemi için 1 Temmuz 2015 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini
özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercih Süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz.

Tercih işlemleri, 14 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. Adaylar, Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bölümünü (2 kısım halinde düzenlenmiştir.) mutlaka okumalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır. Kontenjanların bulunduğu Tablo-3 ve Tablo- 4'de yer alan 2014-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2014-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu unutulmamalıdır.

2015-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

TEOG VE LYS TERCİH BAŞVURULARI BAŞLADI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih başvuruları başladı. TEOG tercih başvuruları 16 Temmuz'a kadar, LYS tercih başvuruları ise 14 Temmuz 2015 tarihine kadar yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınav sonuçlarını 29 Haziran 2015 tarihinde açıkladı. Liselere Yerleştirme İşlemleri için ise tercih başvuruları 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında okul müdürlüklerine yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 14 Ağustos´ta ilan edilecek. MEB, tercih döneminde öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verecek. Bu kapsamda, 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" kuruldu. İllerde ulaşımı kolay okullarda ve mobil olarak kurulan 2 bin 51 tercih danışmanlığı komisyonunda, 7 bin 328 öğretmen görev alıyor.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. İlk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar ise 7 Eylül´de açıklanacak.

LYS TERCİHLERİ 6-14 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

LYS sonuçları ise ÖSYM Başkanlığı tarafından 30 Haziran 2015 tarihinde açıklandı. Üniversite için tercihler ise 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanan 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu esas alarak yapacak. Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden ise tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.
Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacak. Tercih işlemleri, 14 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi ise uzatılmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...