İl İl Bayram Namazı Saatleri - İstanbul Bayram Namazı Saati --2015

İl İl Bayram Namazı Saatleri - İstanbul Bayram Namazı Saati --2015

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

17 Temmuz günü bayramın 1. günü İstanbul'da Bayram Namazı saat kaçta kılınıcak? İşte İl İl Bayram Namazı saatleri ve detaylı bilgiler...

Ramazan ayının bitmesine çok az kaldı. 17 Temmuz günü bayramın 1. günü. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır? İstanbul'da Bayram Namazı saat kaçta kılınıcak. İşte İl İl Bayram Namazı saatleri ve detaylı bilgiler...

Bugün, insanları gönül tezgâhında yoğuran ve bir kıvama getiren yaşam mektebinin, ramazan ayının son günü. Bu mektepte eğitim, her çağdan ve her yaştan insan için ömür boyu süre gelen bir süreç ve vasattır. Çocukluktan itibaren bu mektepte, açlık ve susuzluk hissinin yakıcılığı öğrenilir. Zira bu his, insanlığın kader çizgisinde yüzleşmesi muhtemel iki acı gerçekliği ifade eder. İnsanın bu hissi tatması, onun bu acıyla tanış olması, onun insanlık dünyasının herhangi bir coğrafyasında tanık olunacak bu türden bir felaketin yakıcılığını hissetmesine imkân tanır. Onun duygudaşlığını besler ve ona kardeşlik ve paylaşım duygularını aşılar. Böylece bu mektep, bireyi tüm topluma, insanı tüm insanlığa, dost ve kardeş kılar.

Bu mektepte insan, yaşamın bir imsak ya da sakınma olduğunu idrak eder. Burada insan, imsakı yani tüm kötülüklerden, başkalarının malına, canına, zarar vermekten sakınmanın gereğini öğrenir. Böylece yaşam bir bütün olarak imsaktir; yani sakınılması gereken ne varsa fenalıklar adına, onlardan uzak durmaktır. Ahlaki erdemler, ruhi güzellikler ve incelikler adına ne varsa onlarla ruhumuzu ve kişiliğimizi eğitmek ve bunlarla kuşanmaktır. Her yıl bayram, bu mektebin ikliminde yoğrulan ruh dünyamızı dirilten bir sevinç ve huzur kaynağı olarak hanemize ve beldemize teşrif eder.

Bu yüzden bayram günü, neşe, huzur ve sürur günüdür. Bu sevinç, bayramlaşmalar, ziyaretleşmeler, el öpmeler, küskünlüklerin giderilmesi, dargınların barıştırılması ve sair bütün örf ve âdetleri ile toplumsal bir şölene dönüşür. Bütün ritüelleri ile bayram, toplumsal geleneklerin ihyasını ve kökleşmesini mümkün kılan törenselliği ile toplumu mobilize eder.

Toplumsal bir şölene dönüşebilmesi için bayram sevincinin, gencinden yaşlısına, zengininden yoksuluna, köylüsünden kentlisine, sağlıklısından engellisine vb. toplumun her katmanında doyasıya paylaşılması icap eder.

Zira bayram sevinci, toplumsal dayanışmanın ve/ya tesânüdün eşsiz bir tablosudur. Bu tablo, etnik, kültürel, kimliksel ve sosyal tüm ayrışmaları anlamsız kılan bir şölen resmidir. Tüm farklılıkları ve ayrışmaları, yalnızca ve yalnızca bir toplumsal zenginlik olarak yansıtan bir resimdir. Bu resim, kolektif bilincin, ortak ruhun, gerçek anlamda insanlık kardeşliğinin abidevi bir portresi niteliğindedir. Bayram sevinci, modern yaşamda tutsağı olunan tüm bireysel yalnızlıklarımızın, soyutlanmışlıklarımızın ve toplumsal çaresizliklerimizin bir ilacı hüviyetindedir.

Bu şölenin en önemli ritüellerinden birisi, sıla-i rahimdir. Sıla-i rahim, insanın ölüm ve dirim ile; insan ve insanlık ile bağını yeniden kurma ve tazeleme imkânıdır. Bayram günü kişi, anne ve babasını, hısım ve akrabalarını ziyaret ederek, onların halini sorarak ve gönüllerini alarak bu bağı yeniden tesis eder. Böylece bayram, bir vuslat ve varış vesilesine dönüşür.

Sahip olduğu anlam dünyası ile bayram, kişinin içinde bulunduğu çevreden ve/ya ortamdan ayrılışını ve ataletini ifade eden tatil fikrinden uzaktadır. Modern tüketim toplumu paradigmasının üretmiş olduğu tatil algısı ile özdeşleştirilen bayram fikri, derin bir mana yitimini ifade etmektedir. Zira tatil, kişinin bulunduğu bağlamdan kopuşu ve yalnızlaşmayı ifade ederken, bayram kavuşmayı, hatırlanmayı ve bütünleşmeyi ifade etmektedir.

Bayram, bir hatırlama ve hatırlanma fırsatıdır! Bayram, yakınını ve yakında olanı hatırlama fırsatı olduğu kadar; farklı coğrafyalarda yaşamları savaş, işkence, şiddet, kan ve zulüm ile esir alınan kardeşlerimizin kederlerini de bir hatırlama vesilesidir.

Bayram bir umut kapısıdır! Hikmet, merhamet ve sevgi yoksunluğu ile çoraklaşan insanlığın yeniden dirimi için bir beslenen ümidin ve tazelenen umudun kapısıdır. Birey olarak bütün bencilliklerimiz, nobranlıklarımız ve hadsizliklerimizden azat olabilme umudunun kapısıdır!


Bayramın birliği, dirliği ve kardeşliği pekiştiren onarıcı gönül iklimine ermek dileğiyle, Bayramınız kutlu olsun! nbsp;

Prof. Dr. Muharrem Kılıç

Bayram Namazının Kılınışı

Şevval ayının birinci günü fıtır, ya'nî Ramazan bayramının, Zilhiccenin onuncu günü ise, Kurban bayramının birinci günleridir. Bu iki günde, güneş doğduktan sonra, iki rek'at bayram namazı kılmak, erkeklere vâcibdir.

Bayram namazlarının şartları, Cuma namazının şartları gibidir. Fakat, burada hutbe sünnettir ve namazdan sonra okunur.Ramazan bayramında namazdan önce tatlı [hurma veya şeker] yimek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbîr okumak müstehabdır.

Kurban bayramı namazından önce bir şey yimemek, namazdan sonra önce kurban eti yimek, namaza giderken yüksek sesle, özrü olan yavaşça tekbîr getirmek müstehabdır.

Bayram namazları iki rek'attir. Cemâat ile kılınır, yalnız kılınmaz. Ramazan ve Kurban bayramı namazlarının kılınışı aynıdır.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır

1– Önce "Niyet ettim vâcib olan bayram namazını kılmağa, uydum hazır olan imâma" diye niyet ederek, namaza durulur. Sonra "Sübhâneke" okunur.

2– Sübhânekeden sonra eller üç defa tekbîr getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmâm önce Fâtiha, sonra bir sûre okur ve beraberce rükû'a eğilinir.

3– İkinci rek'atta, önce Fâtiha ve bir sûre okunur. Sonra iki el üç defa tekbîr getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbîrde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükû'a eğilinir. Kısaca: iki salla, bir bağla, üç salla, bir eğil! diye ezberlenir.

Teşrik Tekbîrleri

Kurban Bayramının arefesi günü, sabah namazından, dördüncü günü ikindi namazına kadar, hacıların ve hacca gitmeyenlerin, erkek, kadın herkesin, cemâat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selâm verir vermez, bir kere "Teşrîk tekbîr"ini okuması vâcibdir.

Cenaze namazından sonra okunmaz. Camiden çıktıktan sonra veya konuştuktan sonra, okumak lâzım değildir.

İmâm tekbîri unutursa, cemâat terk etmez. Erkekler, yüksek sesle okuyabilir. Kadınlar yavaş söyler.

Teşrik Tekbîri:

"ALLAHÜ EKBER, ALLAHÜ EKBER. LÂ İLÂHE İLLALLAHÜ VALLAHÜ EKBER. ALLAHÜ EKBER VE LİLLÂHİLHAMD".

Ramazan Bayramı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. 17 Temmuz 2015 Cuma günü Bayram namazı İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun ve Bursa başta olmak üzere tüm illerde saat kaçta kılınacak liste halinde çıktı. nbsp;


Bayram namazı saatleri ile birlikte son 3 günün iftar vakti ve sahur ile sabah, öğle, akşam ve yatsı namazı saatlerini de aşağıda ayrıntıları ile sunuyor. nbsp;

BAYRAMA NAMAZI SAAT KAÇTA? nbsp;

17 Temmuz 2015 Cuma günü Ramazan bayramının ilk günü. 18 ve 19 Temmuz 2015 tarihlerinde devam edecek Ramazan Bayramı için 16 Temmuz 2015 arefe günü de resmi tatil ilan edildi. Peki Ramazan Bayramı saat kaçta kılınacak? Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Ramazan Bayramı saatleri yayınladı. İşte Ankara , İstanbul , İzmir , Balıkesir , Adana , Diyarbakır ve Erzurum başta olmak üzere tüm illerin Bayram namazı saatleri;

Ankara Ramazan bayramı namaz saati- 06:18

Adana Ramazan bayramı namaz saati- 06:14

Adıyaman Ramazan bayramı namaz saati- 06:01

Afyon Ramazan bayramı namaz saati- 06:30

Ağrı Ramazan bayramı namaz saati- 05:37

Aksaray Ramazan bayramı namaz saati- 06:16

Amasya Ramazan bayramı namaz saati- 06:04

Antalya Ramazan bayramı namaz saati-06:33

Ardahan Ramazan bayramı namaz saati- 05:35

Artvin Ramazan bayramı namaz saati- 05:35

Aydın Ramazan bayramı namaz saati-06: 42

Balıkesir Ramazan bayramı namaz saati-06:38

Bartın Ramazan bayramı namaz saati: Bartın-06:17

Batman Ramazan bayramı namaz saati-05:50

Bayburt Ramazan bayramı namaz saati-05:48

Bilecik Ramazan bayramı namaz saati-06:29

Bingöl Ramazan bayramı namaz saati-05:50

Bitlis Ramazan bayramı namaz saati-05:45

Bolu Ramazan bayramı namaz saati-06:22

Burdur Ramazan bayramı namaz saati-6:34

Bursa Ramazan bayramı namaz saati-06:33

Çanakkale Ramazan bayramı namaz saati-06:44

Çankırı Ramazan bayramı namaz saati-06:14

Çorum Ramazan bayramı namaz saati-06:09

Denizli Ramazan bayramı namaz saati-06:38

Diyarbakır Ramazan bayramı namaz saati-05:53

Düzce Ramazan bayramı namaz saati-06:23

Edirne Ramazan bayramı namaz saati-06:40

Elazığ Ramazan bayramı namaz saati-05:56

Erzincan Ramazan bayramı namaz saati-05:52

Erzurum Ramazan bayramı namaz saati-05:45

Eskişehir Ramazan bayramı namaz saati-06:28

Gaziantep Ramazan bayramı namaz saati-06:07

Giresun Ramazan bayramı namaz saati-05:54

Gümüşhane Ramazan bayramı namaz saati-05:51

Hakkari Ramazan bayramı namaz saati-05:40

Hatay Ramazan bayramı namaz saati-06:13

Iğdır Ramazan bayramı namaz saati-05:34

Isparta Ramazan bayramı namaz saati­-06:32

İstanbul Ramazan bayramı namaz saati-06:31

İstanbul Çatalca 06:33

İstanbul Silivri 06:34

İstanbul Şile 06:28 nbsp;

İstanbul Tuzla 06:31

İstanbul Arnavutköy 06:32

İstanbul Beylikdüzü 06:33

İstanbul Büyükçekmece 06:33

İstanbul Çekmeköy 06:31

İstanbul Esenyurt 06:33 nbsp;

İstanbul Kartal 06:31

İzmir Ramazan bayramı namaz saati-06:45

Kahramanmaraş Ramazan bayramı namaz saati-06:07

Karabük Ramazan bayramı namaz saati-06:16

Karaman Ramazan bayramı namaz saati-06:23

Kars Ramazan bayramı namaz saati-05:36

Kastamonu Ramazan bayramı namaz saati-06:11

Kayseri Ramazan bayramı namaz saati-06:11

Kilis Ramazan bayramı namaz saati-06:08

Kırıkkale Ramazan bayramı namaz saati-06:16

Kırklareli Ramazan bayramı namaz saati-06:37

Kırşehir Ramazan bayramı namaz saati-06:15

Kocaeli Ramazan bayramı namaz saati-06:28

Konya Ramazan bayramı namaz saati-06:24

Kütahya Ramazan bayramı namaz saati-06:31

Malatya Ramazan bayramı namaz saati-06:00

Manisa Ramazan bayramı namaz saati-06:43

Mardin Ramazan bayramı namaz saati-05:48

Mersin Ramazan bayramı namaz saati-06:18

Muğla Ramazan bayramı namaz saati-06:42

Muş Ramazan bayramı namaz saati-05:47

Nevşehir Ramazan bayramı namaz saati-06:14

Niğde Ramazan bayramı namaz saati-06:15

Ordu Ramazan bayramı namaz saati-05:56

Osmaniye Ramazan bayramı namaz saati-06:11

Rize Ramazan bayramı namaz saati-05:45

Sakarya Ramazan bayramı namaz saati-06:26

Samsun Ramazan bayramı namaz saati-06:01

Siirt Ramazan bayramı namaz saati-05:46

Sinop Ramazan bayramı namaz saati-06:04

Sivas Ramazan bayramı namaz saati-06:02

Şanlıurfa Ramazan bayramı namaz saati-06:01

Şırnak Ramazan bayramı namaz saati-05:45

Tekirdağ Ramazan bayramı namaz saati-Tekirdağ-06:37

Tokat Ramazan bayramı namaz saati-Tokat-06:03

Trabzon Ramazan bayramı namaz saati-Trabzon-05:49

Tunceli Ramazan bayramı namaz saati-Tunceli-05:53

Uşak Ramazan bayramı namaz saati-Uşak-06:35

Van Ramazan bayramı namaz saati-Van-05:39

Yalova Ramazan bayramı namaz saati-Yalova-06:31

Yozgat Ramazan bayramı namaz saati-Yozgat-06:11


Zonguldak Ramazan bayramı namaz saati- 06:21

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...