Katliamın 2. yıldönümünde, Rabia öfkesi

Katliamın 2. yıldönümünde, Rabia öfkesi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Göstericiler, Mısır'ın New York Başkonsolosluğu'ndan Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corporation şirketinin genel merkezine yürüdü.

Göstericile genel merkeze düzenlenen yürüyüşte,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mursi'yi yan yana gösteren dövizler taşıdı. nbsp;ABD'nin New York kentinde, Mısır'da Rabia ve Nahda meydanlarındaki katliamın ikinci yılı sebebiyle nbsp;protesto gösterisi düzenlendi. Mısır Başkonsolosluğu önünde başlayan gösteride yüzlerce kişi, katliamda hayatını kaybeden binden fazla darbe karşıtını yâd etti ve ülkenin demokratik seçimlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek sloganları attı. Mısır bayrakları, meydanlarda hayatını kaybedenlerin posterleri ve Rabia işaretinin yer aldığı dövizlerin görüldüğü gösteride, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeyi gerçekleştiren ve bir yıl sonra şaibeli bir seçimle cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi protesto edildi. nbsp;Göstericilerden Hissam Abdullah, "Bir Amerikan vatandaşı olarak hükümetimizin ABD kanunlarının gereğini yerine getirmesini ve darbecileri desteklememesini istiyorum. Mısır'da demokrasiye olan desteğinden ötürü Türk halkına ve hükümetine de teşekkür ederim. Türkiye'ye gittiğimde her yerde Rabia işaretini gördüm. Türk kardeşlerimizin acımızı hissedip bize destek olması çok etkileyici" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...