Koza İpek Holding'e büyük operasyon! AKIN İPEK KİMDİR

Koza İpek Holding'e büyük operasyon! AKIN İPEK KİMDİR

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek kimdir. Koza İpek Holding'e büyük operasyon başladı. Peki, Akın İpek kimdir işte detaylar

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek kimdir. Koza İpek Holding'e büyük operasyon başladı. Peki, Akın İpek kimdir işte detaylar... 1948 yılında babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık'ta yönetim kurulu başkanı olan Hamdi Akın İpek, aynı zamanda Koza İpek Holding yönetim kurulu başkanı. İpek Üniversitesi'ni kurmuştur. 3 Mart 1963'de Adana'da doğan Hamdi Akın İpek, Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)'den sonra İngiltere'de ekonomi, Hacettepe Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı.


Kanaltürk, BUGÜN Gazetesi, BUGÜN TV ve Millet Gazetesi'nin bağlı olduğu KOZA İPEK HOLDİNG GENEL MERKEZİ'ne ve şirketlerine polis operasyon düzenlendi. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.
ÖRGÜTE FİNANS DESTEĞİ SAĞLADIĞI GEREKÇESİYLE...
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.
BİLGİSAYAR VE EVRAKLARA EL KONULDU
Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.
AKIN İPEK YURTDIŞINA KAÇTI
Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü.
AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA
Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı. Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık


Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım.


Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım


Benim trafik suçum dahi yok.


Grubum da tertemizdir.


İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA
 
Operasyon sonrası evinde bulunamadığı ve yurtdışına çıktığı iddia edilen Akın İpek, kendi grubuna ait Kanaltürk'e bir açıklama gönderdi. İpek, "Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir" dedi.


BAŞSAVCILIK KAYNAKLARI: MEDYA ORGANLARINI KAPSAMIYOR
 
    AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Koza  İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını  kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde  sürüyor. 
 
AA: 23 ŞİRKETTE ARAMA YAPILIYOR
 
Anadolu Ajansı ise operasyonla ilgili şu haberi geçti:
"Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.


Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...