MEB -- Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı (EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA)

MEB -- Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı (EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak büyük merak konusu. Sürücü adayları ehliyet sonuçlarının açıklanmasını heycanla bekliyor. Ehliyet sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak büyük merak konusu. Sürücü adayları ehliyet sonuçlarının açıklanmasını heycanla bekliyor. Ehliyet sonuç sorgula. MEB, ehliyet sınav sonuçları açıklandığı an sitemizde olacak. 29 Ağustos tarihinde yapılan ehliyet sınavının soruları ve cevapları açıklandı. Şimdi ise gözler ehliyet sonuçlarının açıklanmasında. MTSAS Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ayrıntılı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

EHLİYET SINAV SONUÇLARI - MEB 

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI 

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Sürücü adaylarının bugünlerden en çok merak ettiği sorulardan biri ehliyet sınav sonuçları oldu. Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı'nın (MTSAS) 4'üncüsü 29 Ağustos tarihinde yapıldı. Sınav soruları ve cevapları açıklandı. Şimdide sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Peki ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Adaylar merak edilen tüm soruların yanıtlarını haberimizden görebilirler. İşte 2015 MEB ehliyet sınav sonuçları bilgileri ve ayrıntılı açıklamalar.Tüm insanların motorlu taşıtları kullanmayı öğrenmek amacıyla ve aynı zamanda ehliyet belgesini almak için başvuru yapmış oldukları kurslara ehliyet kursları adı verilir. Bu motorlu taşıtları kullanmayı ve de trafik kurallarını öğrenmek amacıyla bu kurslara katılmak isteyenler ilgili kuruma başvuru yapmaktadırlar. Bu kurslarda verilen temel dersler şöyledir; ilkyardım yöntemleri ve kuralları, trafik kuralları, trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı öğrenmenin yöntemleri gibi birçok dersler gösterilmiştir. Ve bu ehliyet kurslarının sona ermesinin sonucunda ehliyet belgesi alabilmek için adaylar ehliyet sınavına girmektedirler. Bu ehliyet sınavları ise iki aşamalı olarak yapılmaktadır. 

MTSAS - 4 29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçlarının 8 Eylül tarihinde açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ehliyette stajyerlik dönemine kalmamak için "yasaya yakalanmadan belgenizi alın" gibi ifadeler kullanan ve bir an önce kursa kayıt yaptırmak gerektiği yönünde kamuoyunu yanıltıcı algı oluşturan sürücü kurslarına soruşturma açılabileceği bildirildi.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla illere gönderilen yazıda, aday sürücülüğü düzenleyen mevzuata ilişkin bilgilere yer verildi. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde aday sürücülük sürecinin 2 yıl olarak belirlendiği ifade edilen yazıda, aday sürücülükle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Aday sürücülük, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacak. Aday sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle devam edecek. Aday sürücü, yanında refakatçi bulunmadan kendi başına araç kullanabilecek. Aday sürücülerin sürücü belgesi, 2 yıl içinde trafik ışıklarını 3 kez ihlal etmesi, belirlenen hız limitlerine 3 kez uymaması, sağa sola ve dönel kavşaklarda yayaların ve bisiklet kullanıcılarının geçiş hakkını 3 kez ihlal etmesi, okul geçitlerinde öğrenci geçişlerini 3 kez ihlal etmesi, bu sürede emniyet kemerini 3 kez takmaması, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri bir kez almış olması, bir yılda toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması, ölümlü trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet vermesi veya bu sürede bir kez 0,20 promilin üzerinde alkollü araç kullanması durumunda iptal edilecek."Belgesi iptal edilene psikoteknik değerlendirme geliyor. Sürücü belgesi iptal edilen aday sürücülerin tekrar belge alabilmek için kursa devam ederek sınavlarda başarılı olmaları gerekecek.

Bu kişilerin sürücü kurslarında eğitime başlayabilmeleri için tabi tutulacakları psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzman muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösterir belgenin sürücü kursuna ibrazı ve varsa iptal nedenlerinde yer alan geri alma süreleri kadar zamanın geçmiş olması zorunlu olacak.Ayrıca sürücü kurslarının eğitimlerinin ve sınavlarının daha kaliteli hale gelmesi için bakanlıkça gerekli çalışmaların devam ettiği ve bu konudaki süreçlerin dikkatle yürütüldüğü de yazıda vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte bazı sivil toplum örgütleri ve sürücü kursları aday sürücülükle ilgili kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vererek bu süre içinde, 'aday sürücünün yanında refakatçi olması gerektiği', '8 Eylül 2015 tarihinin son tarih' olduğu, 'kendi başına araç kullanamayacağı' , 'ehliyet almanın zorlaşacağı' ve yasada farklı bir şey istenmiş gibi 'yasaya yakalanmadan' belge alınması gerektiği gibi yanlış beyanlarla bir an önce sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları istenerek yanıltıcı bir algı oluşturulmaktadır."

MEB'in yazısında, "kamuoyunu yönlendirmek amacıyla yanıltıcı tanıtım ve reklam yaparak, halkı psikolojik etki altına alan ve telaşa yol açan kurslara fırsat verilmemesi, MEB'in illere gönderdiği bu yazı çerçevesinde ilgililerin bilgilendirilmesi, sürücü kurslarının bu yönde denetlenmesi ve gerekirse inceleme ya da soruşturma açılması" istendi.

EHLİYET SINAVINDA BÜYÜK KOLAYLIK! 

Ankara'dan sonra pilot il seçilen Eskişehir'de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

3 yıldır Ankara'da uygulamaya konulan elektronik ortamda sınav, ardından Eskişehir'de yapılmaya başlandı. Ehliyet alacak olan vatandaşlar artık yazılı sınav için aylarca beklemek zorunda kalmayacak. Sürücü adayları gitmiş oldukları kurslarda, elektronik ortamda sınava girme talebinde bulunarak kısa sürede sınava girebilecek. Diğer yandan elektronik ortamda sınava giren adaylar, sınav sonrasında sonuçlarını anında öğrenebilecek. Pilot il seçilen Eskişehir'de projenin başarılı olması sonrasında da diğer illerde de uygulayamaya konulacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, uygulamanın Ankara'dan sonra ilk kez Eskişehir'de uygulandığına dikkat çekti. Uygulamanın 3 yıldır Ankara'da uygulandığını ifade eden Özen, "Bakanlığımız tarafından sürücü adaylarına uygulanan yazılı sınavlar elektronik ortamda uygulanmaya başlandı. E sınav diyoruz buna. Normalde iki yılda bir yapılan sınavlar, sürücü kurslarının teorik bilgilendirmelerinden hemen sonra, adaylar kurslara yaptıkları müracaatlarla ilk elektronik ortamdaki sınava alınıyor. 3 yıldır Ankara'da uygulanan bu sınav, ilk kez farklı bir şehirde uygulanıyor. Eskişehir'de ki başarısına göre de diğer illerde uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. İlk sınavdan sonra sınavın rahatlığını ve kısa sürede sonuca ulaştıklarını adaylarımız görecek. Bu sınavlar yaygınlaşacak. Haftada birkaç kez bu sınavı tekrarlayacağız diye düşünüyoruz. Bu uygulamanın geçtiğimiz hafta ilk kez denemesini yaptık. Biz bütün adayların bu sınavdan yararlanmalarını, teknolojinin hayatı kolaylaştırıcı özelliğinden istifade etmelerini bekliyoruz. Sürücü belgesi almak için, sürücü kurslarına müracaat eden vatandaşlarımız, teorik dersleri aldıktan sonra aynı kursa elektronik sınava girmek için müracaat etmeleri halinde ilk yapılacak sınava alınacaklar. Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığının Bilgi İşlem Merkezinde depolanmış olan sorulardan kendilerine yansıtılan sorulara cevap verecekler. Sınavın bitiminde de sonuçlarını alarak salondan ayrılabilecekler. Sınavda 50 soru yöneltiliyor. Bu 50 soru için ise adaylara 45 dakika süre veriliyor. Adaylarımızın bu sınavlara ilgi göstermelerini bekliyorum" dedi.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı

( Adliyeden Ehliyet için olacak veya Beyan Dilekçesi e-devlet sitesinden de alabilirsiniz)

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor)

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

Ehliyeti Olup Büyütmek İsteyenler

(Ayrıca Yukarıdakilere ek olarak)

Sürücü Belgesi Fotokopisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...