TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dün akşam saatlerinde acı haber Dağlıca'dan geldi! Dağlıca'da son durum nedir. Şehit sayısı, yaralı askerler hastaneye kaldırıldı. PKK yine haince saldırdı

Dün akşam saatlerinde acı haber Dağlıca'dan geldi! Dağlıca'da son durum nedir. Şehit sayısı, yaralı askerler hastaneye kaldırıldı. PKK yine haince saldırdı, dağlıca saldırısında kalleş PKK dün yine hain bir pusu kurarak askerimize saldırdı. Dağlıca'da son durum nedir, detaylar haberimizde.

TSK KAHREDEN HABERİ AÇIKLADI! 16 ŞEHİT 

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

Çukurca'dan yürek yakan bir son dakika haberi geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehitler ve yaralılar olduğu bildiriliyor. Terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 12 nokta vuruldu. 

ŞEHİT AİLELERİNE HABER ULAŞTIRILDI

Dün akşam saatlerine doğru Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin hain saldırısına uğrayan askerlerimizden 6'sı tedavi için hastaneye kaldırılmıştı.Henüz resmi olarak açıklanmazsa da bazı kaynaklara göre 15'i üzerinde olan şehitlerin ailelerine de haberler ulaştırılmaya başlandı.

Şu ana kadar kimliği açıklanan tek şehit ailesi Bursa'da bulunan Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan...Bölgede dün akşam saatlerinden itibaren yoğun çatışmalar yaşandığı ve devam ettiği öğrenildi.

TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

##tgvideo##

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesimindeki terör saldırısıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” denildi. 

Açıklamanın devamında, “Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum. Dağlıca'daki menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum” ifadelerine yer verildi. 

ŞEHİT HABERLERİ GENÇLERİ SOKAĞA DÖKTÜ 

 Karabük'te Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları mensubu gençler, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde hainler tarafından düzenlenen mayınlı saldırı sonucu askerlerin şehit haberleri üzerine toplanarak, terörü protesto etti. 

TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde toplanan Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları mensubu gençler, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganlarıyla önce Karabük İl Jandarma Komutanlığı'na geldi. Karabük İl Jandarma Komutanlığı önünde İstiklal Marşı okuyan gençlerin adına basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi Karabük İl Başkanı Mustafa Kara, sosyal medya aracılığıyla şehit haberlerini aldıklarını belirterek, "Selahattin Demirtaş, benim Türk Silahlı Kuvvetlerimi hiçe sayıp, PKK terör örgütünden bahsediyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden daha güçlü olduğunu söylüyor. Bununla ilgili hiçbir işlem yapılmıyor ve akabinde terör örgütü onun o sözlerini tasdiklercesine saldırıyor. Şu iki aylık geçtiğimiz seçim sürecinden sonra PKK ile mücadele ediyoruz adı altında Kandil denen melanet dağı taşı bombalayarak PKK ile mücadele edilmez. Eğer samimiyseniz PKK her yerde, bütün şehirlerde silahlanıyor. Hendek kazıp askerimizi, polisimizi sokmuyorlar" dedi. 

Basın açıklamasının ardından araçlarına binerek Karabük merkezde bulunan Çevik Kuvvet Amirliği önüne gelen gençler İstiklal Marşı okudu. Sonrasında Karabük'ün çeşitli mahallelerini 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez.', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganlarıyla ve korna basarak gezen gençler düzenlenen hain saldırıya tepki gösterdi. Ayrıca teröre tepki konvoyunu gören sürücüler de kornalara basarak destek verirken, seyir halinde olan motosikletli grup da teröre tepki konvoyuna katıldı. Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları mensubu gençler teröre tepki konvoyunun ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı Bursa'da protesto edildi.Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, HDP Osmangazi İlçe Başkanlığına yürüyüp, binanın giriş kapısına Türk bayrağı astı.Kent Meydanı'na dönen grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.İstiklal Marşı okuyup, sloganlar atan grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye aracının önünde barikat kurdu.Burada yaklaşık 2 saat bekleyen grup, Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek, şehitler için dua ettikten sonra dağıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda belirlenen 12 noktaya hava operasyonu düzenlendi.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesindeki Terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirildi.

Teröristlerin saldırısı üzerine başlatılan operasyonlarda kara ve hava operasyonlarına ağırlık verildi.Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 12 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK açıkladı! Son Dakiaka Dağlıca Haberleri (DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ)

DAĞLICA'DA TARİHİN EN BÜYÜK OPERASYONU!

Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK'lılar 150 metre aralarla döşediği mayınları uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada iki zırhlı kobra araç tahrip edilirken, askerlerin şehit olduğu ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Yaralıların 6'sı akşam saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alınırken, Dağlıca bölgesinde sıcak saatler yaşanıyor. Akşam saatlerinde şiddetli yağmur nedeniyle helikopterlerin havalanamadığı bölgede, sabah saatlerinde havanın açılmasıyla birlikte bir taraftan helikopterler diğer taraftan savaş uçaklarının PKK'lıların kaçtığı muhtemel noktaları ateş altına aldığı belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...