MTSAS-- Ehliyet Sonuçları açıklandı (EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA)

MTSAS-- Ehliyet Sonuçları açıklandı (EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

29 Ağustos Ehliyet Sınav Sonuçları 15 gün içerisinde açıklandı. MTSAS, Ehliyet sınav sonuçları meb.gov.tr ve bu sayfada olacak. Ehliyet sınav sonuçları

29 Ağustos Ehliyet Sınav Sonuçları 15 gün içerisinde açıklandı. MTSAS, Ehliyet sınav  sonuçları meb.gov.tr ve bu sayfada olacak. Ehliyet sınav sonuçları tıkla öğren. MTSAS Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak! Sürücü adayları merakla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. 29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Ehliyet Sınavı'nın (MTSAS) sonuçları merakla bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ve ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
 
##tgvideo##
 
Ehliyet sınav sonucu sorgulama işleminin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Sürücü adayları merakla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ehliyet sınav soru ve cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 29 Ağustos Cumartesi günü yapılan Ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı. Ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanması büyük bir merakla bekleniyor. MTSAS - Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak belli mi. Ehliyet sınavına giren sürücü adayları sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyor. Ehliyet sınav soru ve ceveplarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. 
 
Kursiyer sınav sonuç bilgileri, 8 Eylül 2015 tarihinde internet adresinden yayımlanacak.

Sınav tarihleri
 
22 Ağustos 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 1-21 Temmuz 2015
 
10 Ekim 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 25 Ağustos-15 Eylül 2015
 
12 Aralık 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 16 Ekim-17 Kasım 2015
 
Son hali ile ülkemizde; A1, A2, B, C, D, E, F, G, H ve K sınıfı ehliyet belgesi türleri bulunmaktadır. Motorlu aracın türü ve işlevine göre farklılık gösteren bu ehliyet belgesi çeşitleri için adaylar aynı yazılı sınava fakat farklı uygulama yani direksiyon sınavlarına girmektedirler.
 
Bu sene en son yapılan ehliyet sınavı ise 29 Ağustos 2015 Cumartesi tarihli olan ehliyet sınavıdır. Bu tarihte yapılmış olan ehliyet sınavının sonuçlarının da, 9 Eylül 2015 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Ehliyet sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını internet üzerinden online olarak sorgulatıp öğrenebileceklerdir. Adayların internet üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilmeleri için yapmaları gereken işlemler ise şu şekildedir;
 
®     Web aracılığı ile online şekilde ehliyet sınav sonucu bilgilerinize ulaşmak için, yapmanız gereken ilk işlem, http://www.meb.gov.tr/mebweb adresine giriş yapmak olacaktır.
 
®     Hemen sonraki aşamada burada karşınıza Milli Eğitim Bakanlığı web adresinin ana sayfası gelecektir.
 
®     Daha sonra yine aynı sayfanın devamında, Motorlu Taşıtlar Sınavı başlığı altında düzenlenmiş olan bir bölüm göreceksiniz.
 
®     Gelmiş olduğunuz bu sayfada, farklı tarihlerde yapılmış olan ehliyet belgesi sınav soruları, cevapları ve sonuçları yer almaktadır.
 
®     Daha sonra burada, girmiş olduğunuz ehliyet sınavının tarihine göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.
 
®     Bu durumda, örneğin 29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavına girmiş iseniz, burada bulunan bilgiler arasından, '29 Ağustos 2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi' şeklinde yazan alanı tıklamanız gerekmektedir.
 
®     Sonrasında, bu alana tıkladığınız zaman karşınıza başka bir sayfa açılacaktır.
 
®     Daha sonra yeni açılan bu sayfada ise sizden, T.C kimlik numaranızı ve ekranda verilen güvenlik kodunu ilgili alanlara yazmanız istenecektir.
 
®     Bu bilgileri de sisteme girdikten sonra en son aşama olarak 'tamam' yazan alanı tıklamanız ile birlikte, ehliyet sınavı sonuç bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
 
DİKKAT! EHLİYETTE SON 5 GÜN
 
Yılbaşından itibaren sertifika dönemine geçecek kurslar 2 yıla uzarken, katı kurallarla trafik kazalarının önüne geçilecek. Yeni dönemde kurslar için taban fiyat uygulaması başlayacak. Kursiyerler ücretini bankaya yatıracak. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları için son fırsat 10 Eylül'de sona eriyor. Ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağı 1 Ocak 2016'dan önce ehliyet alamayanlar 2 yıl boyunca sertifika dönemine tabii olacak. 3 bin 500 sürücü kursunun ders verdiği Türkiye'de 18 yaşını doldurmuş ve ehliyet almaya hazır milyonlarca genç bulunuyor. Yeni uygulamayla trafik kaza oranlarının düşürülmesi hedeflenirken, sürücülerde bilincin arttırılması düşünülüyor. 22 milyondan fazla sürücünün bulunduğu yollarda 5 milyon kadın sürücü yer alıyor.
 
YENİ UYGULAMADA KAPUT KALKACAK
Yeni dönem hakkında bilgi veren Ayceren Sürücü Kursları Eğitmeni Süleyman Çıldır, 2016'da direksiyon sınavının zorlaşacağını belirterek, “Yeni yönetmelikte eğitmen sürücü adayına sadece araç içinde değil, araç dışında da eğitim verecek. Yani kaputu açtıracak, motora baktıracak, bagajı açtıracak ve ilkyardım çantasına kadar kontrol ettirebilecek. Yine yeni dönemde bir insan direkt E sınıfı ehliyet sahibi olamayacak. Ancak kasım ayına kadar 23 yaşından gün almış insanlar ehliyet sahibi olabilecek. Yılbaşından sonra ise bu ehliyete direkt ulaşamayacak” dedi.
KURSA ZAM YOLDA
Bir sene içerisinde 75 ceza puanını dolduranın ehliyeti iptal olacağının altını çizen Çıldır, ehliyeti iptal olan sürücü yeniden kursa kayıt yaptırıp tekrar eğitim alacağını ve ehliyet sahibi olabileceğini vurguladı. Çıldır, “ 2016'da sürücü kurslarında taban fiyat uygulaması yürürlüğe girecek. Şu anda bir sürücü adayı ehliyetini bin 500 liraya mal edebilirken 2016'da taban fiyat uygulaması yürürlüğe girdikten sonra maliyet aratarak 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında fiyatlar değişecek. Taban fiyat uygulaması ile kurs ücretleri artacak. Şu anda B sınıfı ehliyetlerin maliyeti bin 500 civarlarında. Neredeyse yüzde 50'den fazla ücret artışı olacak. Yeni yönetmelikte taban fiyat ugulaması ile hiçbir sürücü kursu bu fiyatların altında sürücü adayı kaydedemiyecek” diye konuştu.
Ehliyette stajyer yazacak
Yanlış anlaşılanlardan bir konulardan birinin ehliyet noktasında olduğunu söyeyen Süleyman Çıldır sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dönemde bir kağıt parçası verilmeyecek. Yine sürücülere ehliyet verilecek. Fakat üzerinde stajyer sürücü ibaresi yer alacak. 2 yıldan sonra sürücü hak kazandığı zaman stajyer sürücü ibaresi çıkarılarak normal ehliyete dönüşecek.Stajyer sürücü kırmızı ışıkta geçtiğinde, emniyet kemeri takmadığında ve 0.25 promil alkol varsa ehliyeti iptal edilecek.”
Trafik kazaları azalacak
İki yıl B sınıfı ehliyeti olan bir sürücünün ancak E sınıfı ehliyet alabileceğini belirten Çıldır, “2 yıllık tecrübe istiyor sürücüden. Trafik kazalarının yüzde 50'sinin sebebi sürücü kurslarıdır. Eğitimler yetersiz. Yenİ dönemde ders sayısında bir artış olacak. Trafik kazalarının azalması ve bu yeni dönemde verimin alınması en az 5 yılı bulur. Eski ehliyet sahipleri onlara eğitim veren büyüklerinden ancak makas atmayı öğrendi. Artık makas atma dönemi kapandı. Artık sinyal dönemi başladı” diye konuştu. (Yenisafak) 

29 Ağustos 2015 Ehliyet Sınav Soruları Açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı 29.08.2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, soru ve cevapları açıkladı.
Direksiyon sınavı değerlendirme formunda sürücü adayının yapmaması gereken hatalar belirtilmiş olup bu hatalardan bazılarını bir kez, bazılarını iki kez yapan sürücü adayı sınavda başarısız olacak. Daha önceki sınavlarda yapılmayan iki araç arasına parketme manevrası direksiyon sınavın olmazsa olmazlarından olacak. Motosiklet sürücüleri ise akan trafiğe çıkmadan önce trafiğe kapalı alanlarda işaretler arasında slalom yapacaklar, ayrıca özel bir platform üzerinde dengeli sürüş becerisi gösterecekler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...