Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlıyor İşte ilk teaser

Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlıyor İşte ilk teaser

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başalayacak merak konusu. Diriliş Ertuğrul ilk teaserı yayınlandı. Diriliş Ertuğrul dizi detayları için tıkla

Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başalayacak merak konusu. Diriliş Ertuğrul ilk teaserı yayınlandı. Diriliş Ertuğrul dizi detayları için tıkla. TRT 1'in dizisi Diriliş Ertuğrul'un ikinci sezon ilk teaserı yayınlandı. Dizinin bu sezonunun ilk bölümü 30 Eylül Çarşamba saat 20.00'de TRT 1'de ekranlara gelecek. Diriliş Ertuğrul dizisinin ikinci sezon ilk teaserı yayınlandığı ilk andan itibaren sosyal medya üzerinde tıklanma ve paylaşım rekorları kırdı. Dizinin bu sezon da izlenme rekorları kırması bekleniyor. 


ERTUĞRUL BEY VE KAYILAR 3 CEPHEDE SAVAŞACAKLAR 
Dizinin ikinci sezonunda Ertuğrul Bey ve Kayılar'ı daha da zor bir dönem bekliyor. Ertuğrul Bey (Engin Altan Düzyatan) bir tarafta Anadolu'yu işgal ederek her şeyi yakıp yıkan Moğollar'la savaşırken, diğer yandan da ağabeyi Gündoğdu'yla (Kaan Taşaner) beylik savaşına girişecek. Bu süreçte Ertuğrul Bey'in bir diğer iç düşmanı ise tahtına göz koyan dayı oğlu Tuğtekin (Uğur Güneş) olacak. 
Yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve Zeynep Aslı Peker'in yazdığı ve yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı dizinin ilk sezonunda Ertuğrul Bey (Engin Altan Düzyatan) ve Alp'leri, Tapınak Şövalyeleri'ni tarihten silmişti. 


##tgvideo##


DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİ KONUSU


Osmanlı Devletinin kurulmasından önceki dönemi konu alan Diriliş Ertuğrul Gazi Dizisi yakında TRT 1 ekranlarında seyircisi ile buluşuyor. Dizide Ertuğrul Bey ile Halime Hatun (Esra Bilgiç)' nun destansı aşkının yanı sıra Ertuğrul Gazi ile abisi Gündoğdu arasındaki iktidar savaşı da izleyiciyi ekranları başına toplayacak. Dünyaya yüz yıllar boyunca hükmetmiş bir devletin temellerinin nasıl sağlan atıldığını konu edinecek olan dizide aynı zamanda Bey kızı olan Selcan Hatunun iktidar isteğinden dolayı meydana gelen entrikalar da konu edinilecek. Hem aşkını en iyi şekilde yaşayan hemde öz abisi ile iktidar savaşına giren Ertuğrul Gazinin en büyük sorunu ise zamanın Bizans İmparatorluğunun  güçlü komutanlarından Titus ve zamanın Mason lideri Üstadı Azamı ile olan savaşıdır. Müslümanlara ve Türklere yapılan zulümden muzdarip olan koca hükümdar, dünyaya yıllarca hükmetmiş Türklerin böyle zor durumda olduğunu görmüş ve bu kötü gidişata dur demenin zamanının geldiğini anlamıştır. Hem Türk Beyleri arasındaki savaşı bitirmek hemde Türklerin tarihte hak ettiği yere gelmesini sağlamak için büyük bir devlete ihtiyaç olduğunu anlamış ve bunun için ilk adımları atmaya başlamıştır. Babası Süleyman Şah' tan aldığı savaş ustalığı ve yürekliliği ve annesi Hayme Anadan aldığı merhametliliği ile Türkleri tek çatı altında toplamayı hedef edinen koca hükümdar Ertuğrul Gazinin bu yoldaki en büyük destekçileri ise Turgut Alp (Cengiz Coşkun), Doğan Bey (Cavit Çetin Güner) ve Bamsı Beyrek (Nurettin Sönmez) olacaktır. Bu Alpler  ayrı ayrı özellikleriyle Ertuğrul Gazinin daima gözdesi olmuşlardır Dizide Ertuğrul Gazinin akıl hocalığını ve yol göstericiliğini ise İlyas Fakih, İbn-i Arabi ve Kurdoğlu yapacaktır. Kendileri yılların tecrübesiyle öğrendiklerini bu yağız delikanlı Ertuğrul' a aktaracak , yılların tecrübesi ile yürekli bir delikanlının birlikte hareket etmesinin sonucunda yıllarca zulüm gören ve kendi içinde savaşan Türkler yükselme dönemine girecek ve adete bir Diriliş meydana gelecektir. Dizimizi bir dörtlükle ifade edecek olursak; 


“Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler;
Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm;
Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik;
Bu destanda büyüleyici bir aşk var. 


DİRİLİŞ ERTUĞRUL OYUNCULARI


Turgut Tunçalp (Afşin) Kimdir?


Turgut Tunçalp kimdir, Turgut Tunçalp, 12 Mayıs 1976 tarihinde Sakarya'da doğmuştur. Özel Drama Tiyatro okulunda tiyatro ve oyunculuk eğitimi almıştır.


Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır.


2013 yılında yazar Hande Altaylı'nın Kahperengi adlı romanından Mahinur Ergun'un senaryolaştırdığı “Merhamet” adlı dizide başrollerini Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol paylaştı, diğer rolleri ise; Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar alırken Turgut Tunçalp Moskof Recep karakterini canlandırdı.


2013 – 2014 yılları arasında “Kaçak” adlı dizide Gürkan Uygun, Berk Hakman, Haluk Bilginer, Begüm Birgören ile birlikte oynadı.


10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan “Diriliş: Ertuğrul Gazi” adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç, Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.


Karate bilenTurgut Tunçalp, boş zamanlarında Dağcılık ve avcılıkla da uğraşmakta olup Offroad yapmaktadır. Oyunculuğu seviyor ama en büyük hayali bütün dünyayı gezip bütün ekstrem sporları yapmak. Bu arada onları filme alıp bir televizyon programı hazırlamak.


Turgut Tunçalp, uzun zaman önce evlenip boşanmıştır. Çocuğu yoktur.


Fahri Öztezcan (İlyas Fakih) Kimdir?


Fahri Öztezcan 17 Şubat 1980 de Bilecik te doğdu. ilk ve orta öğretiminden sonra 1998 Eskişehir Anadolu Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü kazanan oyuncu bu bölümü 2003 yılında bırakarak İstanbula gelmiştir. İStanbulda Ekol Draga bünyesinde oyunculuk eğitimlerine ve çalışmalarına başladı. 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümünü kazanan oyuncu ahir ile Zühre, Satılık Daire, Yunus Emre ve Düş Sokağı Çocukları gibi birçok oyunda yer aldı ve başarılı bir şekilde oynadı. En son Aşkın Bedeli dizisindeki Dr. Alper Karadeniz rolüyle izleyicilerin ilgisini çeken oyuncumuz bu dizimizdeki İlyas Fakih rolü ile herkesi kendisine hayran bırakmayı hedefliyor. Oyuncumuza yeni dizisinde başarılar dileriz… 


Mehmet Çevik (Deli Demir) Kimdir?


Mehmet Çevik, 1961 yılında Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesinde doğmuştur. 1986 yılında üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamladı. Türkiye'deki tiyatro çalışmalarını yavru vatan Kıbrıs'a taşıması için Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, Kıbrıs Devlet Tiyatrosunda görevlendirilmiştir.
Belli bir süre Kıbrıs Devlet Tiyatrosunda çalıştıktan sonra 1997 yılında Kocaeli Şehir Tiyatrosuna geçmiştir. Günümüzde de burada görevine devam etmektedir. Aşağıda filmografisinde oynadığı film ve dizileri görebilirsiniz. Özellikle son 10 yılda Hanımın Çiftliği, İffet, Güzel Çirkin gibi popüler dizilerde yer almışdır.
Filmografi
Güzel Çirkin (dizi) – (2013)
Böyle Bitmesin – (2012)
İffet (2011, dizi)
Hanımın Çiftliği (2009, dizi)
Aynadaki Düsman – (2009)
Menekşe ile Halil – (2007)
Sağır Oda – (2006)
Peri Kızı – (1991)
Tembel Ahmet – (1990)
Üçüncü Gözle – yardımcı yönetmen olarak (1991)

Hakan Vanlı (Kurdoğlu) Kimdir?

Dizimde usta oyuncu Hakan Vanlı' nın hayat vereceği Kurdoğlu karakteri küçüklüğünden beri babasının yanında denizcilikle uğraşmış bir kişiliktir. Leventlikle piştikçe ve tecrübe kazandıkça içindeki kardeşini Rodos Şövalyelerinden kurtarma arzusu artımış ve bunun yanında dinine ve cihan ülküsüne olan bağlılığı da eklenince denizlerin hakimi olmaması için hiç bir neden kalmamıştır.  Kendi zamanında Akdenize hakim olmayı başaran bu ulu kişilik, kendisi hakkında not tutulmasını istememiştir ve bu yüzden tarihimizde kendisi ile ilgili pek bilgi bulunmamaktadır.

Diriliş Ertuğrul Oyuncusu Hakan Vanlı Kimdir?

Dizimizde Kurtoğlu karakteri ile izleyicinin karşısına çıkamaya hazırlanan Hakan Vanlı 1 Mart 1963 te Ankara da doğdu. Tiyato ve Sinema oyunculuğu dışında Seslendirme sanatçılığı da yapan usta oyuncu eğitimini Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tamamladı. Devlet Tiyatrosu kadrosunda yer alan usta oyuncu aynı zamanda Duru Tiyatro bünyesinde açılan oyunculuk eğitimlerinde eğitmenlik yapmaktadır. Kendisini İki Aile dizisindeki karakteri ve Osmanlı Cumhuriyeti Sinema filmindeki usta oyunculuğu ile hatırladığımız oyuncumuz son Olarak Sağ Salim 2 adlı sinema filmi ile ekranların yüzünü güldürmeyi başarmış ve herkesi kendisine bir defa daha hayran bırakmıştır. Dizimiz Diriliş Ertuğrul da kendisi gibi usta bir oyuncuyu görmekten gurur duyar başarılar dileriz.


Osman Soykut (İbn-i Arabi) Kimdir?


Türk ve Amerikan Sinema Tiyatro ve Dizi oyuncusu olan Osman Soykut 1957 Ankara doğumludur. Ted Ankara Koleji ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu olan sanatçı 1984 yılında ABD ye yerleşti ve 1998 yılında Group Repertory Theater da oyunculuğa başladı. Milton Katselas ın yönettiği Beverly Hills Playhouse a 2000 yılında girdi ve burada beş yıl süreyle atölye eğitimi aldı. Charmed Alias The Bold And The Beautiful ve adlı dizilerde ve Art School Confidential The Hot Chick sinema filmlerinde rol aldı. Al Pacino John Malkovich ve Steve Martin ile çalıştı. Türkiye de ise izleyici onu Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aron Feller karakterindeki başarılı yorumuyla tanıdı. Türkiye de 2007 yılında ekrana gelen İki Yabancı ve Osman Sınav ın Pars Narkoterör adlı dizisinde Haydar karakteri ile beğeni topladı. Osman Soykut un güçlü kötü adam rolündeki sahip olduğu rol sergileyişi oldukça beğenilmiştir. Osman Soykut ayrıca Adanalı dizisinde Zeus karakterini canlandırmıştır.başarılı oyuncu şu sıralar TRT 1 de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alıyor. 


Esra Bilgiç (Halime Hatun) Kimdir?


Ertuğrul Gazi' nin biricik zevcesi ve Osman Bey' in annesi Halime Hatun Türkmen bir ailenin çocuğudur. Osman Bey, Gündüz Alp  ve Gazi Sarı-Batı Savcı Bey olmak üzere üç yiğit yetiştiren Halime Hatun (Haime) eşi Ertuğrul Gazi' nin daima beğenisini kazanmıştır. Dönemine damga vurmuş bir devlet olan Osmanlı İmparatorluğunun kurucusunun annesi olma şerefine nail olan Halime Hatun 1281 yılında hakkın rahmetine kavuştu. Mezarı Ertuğrul Gazi türbesinin bahçesinde bulunan Halime Hatun (Haime)  karakterini dizimizde genç oyuncu Esra Bilgiç canlandıracaktır.


Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul Gazi) Kimdir?


Engin Altan Düzyatan, lise yıllarında tanıştığı tiyatroyu üniversite yıllarında da yapmak ve bu işi meslek haline dönüştürmek adına 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne giriş yaptı ve burada ki oyunculuk eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 


İstanbul'a yerleşir yerleşmez, ilk projesinde o zamanın önemli dizilerinden biri olan Ruhsar ile yaptı. Daha sonrasında da Yeditepe İstanbul, Koçum Benim ve Alacakaranlık gibi diziler de rol alan Düzyatan, bu diziler ile beraber hem oyunculuk deneyimini arttırdı, hem de Türkiye'nin önemli oyuncularından birisi haline dönüştü. Kapalıçarşı ve Romantik Komedi yapımlarında popülerliğini arttıran Düzyatan, şuan ise Diriliş Ertuğrul adlı dizi de rol almaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...