HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya, Suriye'de CIA üssünü vurdu

Kaynak:
Rusya, Suriye'de CIA üssünü vurdu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / 

Suriye'de hava operasyonları yapan Rusya, CIA'in Suriye'deki bir merkezini de vurdu.

Dünden itibaren Suriyeli muhalifleri vurmaya başlayan Rus Hava Kuvvetleri, gelen eleştirilere kulak asmadı ve hatta IŞİD'i değil muhalifleri vurduğunu doğruladı. Dün CIA'in Suriye'deki bir merkezi vuruldu. Rusya, İran askerlerini kara ordusu olarak kullanmak amacıyla Suriye'ye sokmaya başladı.
 
"HEDEFİ, ESAD'LA SEÇİYORUZ"
Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın sözcüsü Dimitre Peskow, batı basınının sorularını, "Hedefler, Suriye Ordusu ile birlikte seçiliyor" açıklamasını yaptı.
Operasyonlarını dün de sürdüren ve giderek daha da hızlanacağı mesajını veren Rus Hava Kuvvetleri, Amerikan gizli haberalma örgütü CIA tarafından eğitim amaçlı olarak kullanılan bir yerin vurulduğu belirtildi. Suriye muhalifleri, bu ilgiyi doğrularken, Rusya ise asıl amacını, bölgeyi isyancı gruplardan temizlemek olarak açıkladı. Vurulan grupların, ABD'nin desteklediği gruplardan da olması büyük şaşkınlık oluşturmuş durumda.

İRAN KARADAN DESTEKLEYECEK
İran askerlerinin de yerden süpürme harekatına katılacağı ve Rus Hava Kuvvetleri'nin eşliğinde, muhalif grupları çeşitli bölgelerden süpüreceğinin hesapları yapılıyor. Rusya'nın bu hamlesi, Türkiye'nin güvenli bölge kurma hayallerini de suya düşürmüş durumda.

BATIDA BÜYÜK ŞAŞKINLIK

Fransa dışında Rusya'nın harekatına karşı çıkan bir batılı ülke de bulunmazken, ABD'den gelen ilk yorumlar, Ruslar'ın çok agresif davrandığı yönünde. Kürtler'e yardım eden ve sadece muhaliflere angaje olan Almanya ise olayları şaşkınlık içinde izlemekle yetiniyor.
Öte yandan, Irak'ın da Rusya'ya izin verebileceği ve ülkesindeki isyancı gruplara karşı operasyonları için hava sahasını açabileceğini belirttiği açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...