Bomba iddia! 'Rusya, Irak'a da girebilir'

Bomba iddia! 'Rusya, Irak'a da girebilir'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İran'da Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Rusya'nın, Irak'a da müdahele edebileceğini bildirdi.

İran devlet televizyonuna özel bir röportaj veren Rızai, Rusya'nın  Suriye'deki hava saldırılarına işaret ederek, Rusya'nın bölgedeki terörü kendi  çıkarları için tehdit olarak gördüğünü belirtti. 
 
Rusya'nın, Suriye'de ciddi bir şekilde terörle mücadeleye katıldığını  anlatan Rızai, "Rusya'nın, Irak'a da girmesi muhtemel görünüyor" dedi. Bölgedeki güvenlik şartları konusunda iyimser olmadıklarını vurgulayan  Rızai, "Elbette dünya savaşı gibi bir durum olduğunu düşünmüyoruz ancak bölgedeki  güvenlik tehditleri çok fazla"  diye konuştu. 
 
"Çin de terörle mücadeleye katılabilir" 
 
"DAEŞ, Afganistan'ın Kuzeyi için planlar yapıyor. Oradan da Tacikistan  ve Orta Asya için tehdit oluşturuyor" ifadesini kullanan Rızai, DAEŞ'in Çin'in  Batısı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dolayısıyla Çin'in de kendi çıkarları  doğrultusunda bölgedeki terörle mücadeleye katılabileceğini de sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...