Karlov: PKK terör örgütü değil!

Karlov: PKK terör  örgütü değil!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Andrey Karlov, Rusya'nın on binlerce insanımızın katili PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini ancak temaslarının da olmadığını söyledi

Rusya'dan Türkiye'de 40 binden fazla insanı çocuk, kadın ve yaşlı demeden katleden terör örgütü PKK'ya destek gibi açıklama geldi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, PKK'yı terör örgütü olarak tanımadıklarını ancak PKK ile temaslarının da bulunmadığını söyledi. Ria Novosti News'e konuşan Karlov, “Türkiye'nin uluslararası terörizm problemleriyle ilgili endişelerini anlıyoruz. Fakat PKK ve PYD ne Rusya ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınmamaktadır” ifadelerini kullandı. Suriye Kürtlerin temsilcileri ile görüştüklerini söyleyen Rus Büyükelçi, “Ancak PKK ile temasımız yok. PYD'ye gelince, Batı da Suriye muhalefeti ile temaslarımızın bulunmasını istiyor. Moskova'da PYD Başkanı Salih Müslim dahil söz konusu muhalefetin liderlerinin katılımıyla iki toplantı yaptık” dedi.
YPG'YE SİLAH VERMEDİK
Kendisinin Türkiye Dışişleri'ne çağrılmasına ilgili soruları?da?cevaplayan Rus Büyükelçi, “Türkiye Dışişleri'ne davet ettiler. İkili ilişkilerle ilgili çok fazla konuyu ele aldık. Bunların arasında Suriye Kürtleri konusu da vardı. Türk Dışişleri'ndeki meslektaşım bizim PYD ile ilişkilerimiz konusunda endişelerini dile getirdi. Onlara göre; PYD,?PKK ile bağlantısı bulunan bir kurum.?Ben de Rusya'nın uluslararası temasları hiç bir zaman Türkiye'nin çıkarlarını tehdit etmiyor dedim” ifadesini kullandı. Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdikleri operasyonları o ülke yönetimleri ile mutabık kalarak düzenlediklerini belirten Karlov, PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye hiçbir şekilde silah sevkiyatı yapmadıklarını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...