Esad güçlerini yenerek ilerliyorlar!

Esad güçlerini yenerek ilerliyorlar!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suriye rejiimine bağlı güçler Rusya'nın hava desteğine rağmen muhalif birlikler karşısında ağır yenilgiler alıyor.

Muhaliflerin çatı birliği Fetih ordusuna bağlı milisler, Hama'nın kuzeyinde stratejik öneme sahip Lehye ve Maarakabe beldesinin kontrolünü ele geçirdi. Muhaliflerin iki beldeye düzenlediği saldırıda çok sayıda askeri aracı imha ettiğini ve bir tankı ele geçirdiğini belirtilirken muhaliflerin Morik'e saldırması için tüm yolların açıldığı kaydedildi. Muhalif birlikler ayrıca Hama'nın kuzeyinde Sehl el-Gab ovasında rejimin kontrolündeki Atşan, Ma'an ve Sikeyk beldelerine ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarla rejime ait iki tankı imha ettiğini ve rejim güçlerine ağır zayiat verdi. Fetih ordusuna bağlı topçu birliklerin yönetimi güçlerinin merkezi konumundaki Ma'an beldesine de saldırarak, Hama'ya doğudan baskı yapmaya başladı. Esad'ın memleketi Lazkiye'yi güvenceye alması için kontrol etmek zorunda oluğu Hama-Humus bölgesinin yakında tamamiyle muhaliflerin eline geçeceği tahmin ediliyor. 

RUSYA HASTANELERİ VURUYOR

Öte yandan Rusya, Suriye'de hava saldırılarına başlamasından bu yana Hama, Lazkiye ve Halep'te muhaliflerin elinde bulunan yedi hastane ve tıp merkezini vurdu. ABD basının yer alan habere göre, Rus saldırılarında, birçok sivil ve sağlık görevlisi hayatını kaybetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...