'Türkiye’ye yönelik büyük bir yatırım şevki var'

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
'Türkiye’ye yönelik büyük bir yatırım şevki var'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / iHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün yatırımcıların Türkiye’ye yönelik büyük bir yatırım şevki olduğundan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dünya Ekonomik Forumu 46’ncı yıllık toplantılarının düzenlendiği İsviçre’nin Davos kasabasında Türk basınına açıklamalarda bulundu. 3 ayaklı bir seyahat için yurt dışında bulunduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, Londra ayağını tamamladıklarını, İngiltere Başbakanı David Cameron’la görüşme yaptığını ve çok sayıda yatırımcıyla Türkiye ekonomisi hakkında yaptıkları reformlar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu şu anda Davos’ta bulunduklarını ve yarın da Almanya’da olacaklarını ifade etti. Davos faaliyetlerini 3 ana kategoride ele almanın mümkün olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, bunlardan birincisinin ikili görüşmeler olduğunu belirtti.

Davutoğlu, “Çok sayıda hükümet ve devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı’yla, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’le, Ukrayna Cumhurbaşkanı Sayın Poroşenko’yla, Sri Lanka Başbakanı Sayın Wickremesinghe ile ve Hollanda Başbakanı Sayın Mark Rutte ile görüştük. Ayrıca BM Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-moon’la bir araya geldik. Öğleden sonra da Fransa Başbakanı Sayın Valls ve Kazakistan Başbakanı Sayın Masimov’la görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerde tabii ikili konuların yanı sıra bölgesel ve küresel konular da ele alındı” dedi.

"YATIRIMCILARIN TÜRKİYE’YE YÖNELİK BÜYÜK BİR YATIRIM ŞEVKİ VAR"

Davos’taki faaliyetlerinin ikinci önemli ayağının yatırımcılarla ikili temaslar olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Bunların içinde finans sektörünün, dünyanın en büyük bankacılık payına sahip ICBC gibi şirketlerin yanında Mitsubishi gibi Türkiye’de de yatırım yapan sanayi alanında dünyanın dev şirketleriyle yapılan görüşmeler var. Türkiye’ye özel ilgi gösteren uluslararası yatırımcılar ile dün ve bugün çok sayıda görüşmeler gerçekleştirdik. Şundan büyük bir memnuniyet duyuyorum, bütün bu yatırımcıların Türkiye’ye yönelik olarak büyük bir yatırım şevki var. Özellikle son dönemde ilan ettiğimiz sektörel dönüşüm programlarından ve yapısal reformlardan büyük memnuniyet ilan ediyorlar. 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’yi tekrar yatırım limanı olarak gördüklerini bir kez daha ifade ediyorlar” dedi.

"MERKEL’LE BULUŞACAĞIM"

Üçüncü hususun ise forumda yapılan konuşmalar olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Ben ve arkadaşlarımızın yaptıkları konuşmalar. Bugün sabah Türkiye’de organize edilecek BM İnsani Zirvesi ki dünya tarihinde ilk defa tertip edilecek. İnsani Zirve için sabah oturumunda BM Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-moon’la eşbaşkanlık yaptık ve birçok hükümet ve devlet başkanıyla İstanbul Zirvesi’yle alakalı görüş alışverişinde bulunduk. Yine bugün ‘Türkiye’nin Küresel Rolü’ konusundaki oturumda görüşlerimi ifade etme imkanı buldum. Tamamıyla Türkiye’ye münhasır bir oturumdu. Ayrıca dün akşam birçok önemli aydının, gazetecinin, entelektüelin, siyasetçinin katıldığı bir programda da yine Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmeler başta olmak üzere uluslararası kriz alanlarıyla ilgili çok faydalı bir oturumda konuşma yaptım. Öğleden sonra da yine hükümet ve devlet başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Ayrıca akşam da bir yemekte tekrar hitap imkanı bulacağım ki çok sayıda talep olan bir özel yemekti. 120-130 kişilik bir kontenjan için 600’e yakın talep oldu. Bu da Türkiye’ye olan yoğun ilgiyi gösteren önemli bir gösterge. Ayrıca dün Göbeklitepe arkeoloji sahasıyla ilgili yapılan bir tanıtım programına da katılma imkanı buldum. Görüldüğü gibi hem ikili görüşmeler hem küresel ekonomi ve siyaseti ilgilendiren oturumlarda yaptığımız konuşmalar hem de Türk ekonomisinin özellikle yatırımcılar bağlamında tanıtma açısından son derece verimli bir çalışma temposu oldu. İnşallah yarın buradan Almanya’ya geçip Almanya’yla ilk kez gerçekleştireceğimiz bir hükümetler arası zirve, hükümetler arası mekanizmayla ilgili olarak Sayın Merkel’le buluşacağım. İkili hususlar ile uluslararası ve bölgesel konuları ele alacağım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...