HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'da düşen uçakla ilgili korkunç iddia

Düzenleyen: /
Rusya'da düşen uçakla ilgili korkunç iddia
Rusya, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya'nın Rostov Don şehrinde 19 martta 62 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ilk kara kutu inceleme sonuçlarından düştüğü sırada pilotlar tartıştığı ortaya çıktı.

Kommersant'ın haberine göre, Flydubai'ye ait Boeing 737-800 uçağının pisti ıskalayıp yere çakıldığı kaza öncesi pilot kabininde tartışma yaşandığı anlaşıldı. 

İncelenen kayıtlara göre, kaptan pilot ve yardımcı pilot ne yapılması konusunda son anda fikir ayrlılığı yaşamdı ve son karar ne yazık ki uçağı felaketten kurtaramadı.

Kara kutudan gelen ilk bilgilere göre, kaptan pilot inişe 6 kilometre kala, inmekten vazgeçerek otomotik pilottan çıkıp manuel kullanıma geçiş düğmesine bastı. Bu karar, uçak piste 6 kilometre mesafede ve yerden sadece 270 metre yükseklikte iken, son anda alındı. Ancak henüz bilinmeyen bir nedenle, uçağın burnunu yeniden havalandırılmak isteyen pilotun bu kararı, teknik fonksiyonların uçak otomotik pilottayken olduğu kadar kolay çalışmasına imkan vermedi. Uçak kontrolden çıkıp düşmeye başlayınca, son birkaç saniyede ikinci pilotun kaptan pilota "Dur yapma dur!" diye bağırdığı kayıtlarda duyuluyor.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak kara kutu ile ilgili gelişmeler uçağın doğrudan kötü hava şartlarından değil pilotaj hatası yüzünden düşmüş olabileceği iddiasını gündeme geldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...