Rusya'dan Türkiye'ye 'hazırız' mesajı

Düzenleyen:
Rusya'dan Türkiye'ye 'hazırız' mesajı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Padalko: “Rusya’ya yatırım yapmış tüm firmalar Rusya’nın sanayisini oluşturuyor. Rusya’da yatırım yapan Türk firmalarının sorunlarını karşılıklı ele almaya hazırız”

Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan  Yardımcısı Vladimir Padalko, “Rusya’ya yatırım yapmış tüm firmalar Rusya’nın  sanayisini oluşturuyor ve Rusya’da yatırım yapan Türk firmalarının da sorunlarını  karşılıklı ele almaya hazırız” dedi. 

Padalko, Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan ve  Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ile Moskova’da bir araya geldi. Rusya ve  Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik gelişmeler ile Rusya’da faaliyet gösteren  Türk firmalarının ve ailelerinin sorunlarının konuşulduğu görüşme sonrasında bir  açıklama yapan Padalko, Rusya’ya yatırım yapmış tüm firmaların Rusya’nın  sanayisini oluşturduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, geçtiğimiz günlerde dile  getirdiği “Türkiye bizim dostumuzdur, Türk halkı ile bir sorunumuz yoktur” sözünü  hatırlatan Padalko, RTİB ile birlikte Rusya’da yatırım yapan firmalarının  sorunlarını karşılıklı ele almaya, atılması gereken adımlar konusunda da yardım  ve desteğe hazır olduklarını bildirdi.

RTİB Başkanı Karaaslan da Türk firmaları ve Rusya’da yaşayan Türk  ailelerinden kendilerine ulaşan sorunlar ve atılması gereken adımlara dair  konuları görüştüklerini belirterek, RTİB olarak Rusya’daki tüm sivil toplum  kuruluşları ile görüş alışverişine devam edeceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...