HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD Suriye'ye 250 ilave asker gönderiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Suriye'ye 250 ilave asker gönderiyor
Abd, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ'le mücadele kapsamında Suriye'ye 250 ilave asker gönderileceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, DAEŞ'le mücadele kapsamında Suriye'ye 250 ilave asker gönderileceğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Cook, günlük basın brifinginde, Suriye'ye aralarında özel kuvvetler ile lojistik ve tıbbi destek birimlerinin de olduğu 250 ilave asker gönderileceğini açıkladı.

Cook, ilave asker gönderilmesiyle ilgili olarak ABD Başkan Barack Obama'nın pazartesi günü onay verdiğini bildirdi.

Suriye'de DAEŞ'le mücadele eden yerel gruplara destek vermek amacıyla ilave askerlerin gönderileceğini kaydeden Cook, bu ülkede şu anda 50 özel kuvvetler askerinin mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Birkaç hafta önce Irak'a 217 özel kuvvetler askerinin gönderilmesini onaylayan ABD yönetimi, kısa bir zaman diliminde ikinci kez ilave asker adımı atmış oldu.

Cook, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Bu yeni ekibimiz, Suriye'de halihazırda konuşlu bulunan 50 özel kuvvetler askerimizin başarısı üzerine gitmektedir. Yeni askerlerimiz, şimdiye kadar gösterilen çabayı daha da ileri taşıyacaktır" dedi.

Sözcü, 250 ilave askerin DAEŞ'le mücadelede önemli bir fark meydana getireceğine inandıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...