Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Srebrenitsa'daki soykırımının yıl dönümü sebebiyle düzenlenecek anma törenlerine katılmak için Bosna Hersek'e gelen Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Srebrenitsa soykırımının yıldönümü sebebiyle düzenlenecek anma törenine katılmak için geldiği Saraybosna'da, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti.

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen ve 8 binden fazla Boşnak erkeğin katledildiği Srebrenitsa'daki soykırımının yıl dönümü sebebiyle bugün düzenlenecek anma törenlerine katılmak için Bosna Hersek'e gelen Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

Uçaktan indikten sonra doğrudan şehitliğe giden Çavuşoğlu, burada Aliya İzetbegoviç'in kabrini ziyaret ederek dua okudu.

Daha sonra Saraybosna Yunus Emre Enstitüsüne geçen Çavuşoğlu, burada Ahmet Bajric'in objektifinden Srebrenitsa soykırımına ilişkin fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, fotoğraflarla ilgili Bakan Çavuşoğlu'na bilgi verdi.

Çavuşoğlu bugün Srebrenitsa'da düzenlenecek anma törenlerine katılacak.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...