Cumhurbaşkanı Erdoğan giymişti! Talep patlaması yaşanıyor

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan giymişti! Talep patlaması yaşanıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kilisli yemeni ustası Mehmet Demirci: Cumhurbaşkanımız dükkanımdan yemeni aldıktan sonra işlerim açıldı. Dükkanıma gelenler "Cumhurbaşkanı hangi renk yemeni aldı?" diye soruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kilis'i ziyareti sırasında aldığı, üzeri keçi derisi, tabanı ise manda derisinden yapılan topuksuz bir ayakkabı çeşidi olan Kilis yemenisine ilgi arttı. Sağlıklı yapısı sebebiyle geçmişte tercih edilen ayakkabılar arasında yer alan yemeni, günümüzde ise daha çok nostalji olarak görülüyor, tarihi dizi ve filmlerde kullanılıyor. Genellikle yabancı turistler tarafından alınan yemeniler, birbirinden farklı renk ve model seçenekleriyle ustalarının ellerinde şekil buluyor. 
Kilis'teki yemeni ustası Mehmet Demirci de babası sayesinde başladığı ve çeşitli ustaların yanında çırak olarak çalıştığı yemeniciliği 45 yıldır ayakta tutmaya çalışıyor. Cumhuriyet Meydanı yakınlarındaki küçük dükkanında yaptığı yemenilerini satan Demirci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dükkanını ziyareti sonrası bu ayakkabı türüne artan ilginin sürmesini ümit ediyor. Demirci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Temmuz'da Kilis'e yaptığı ziyarette dükkanına geldiğini ve bu günü hayatı boyunca unutamayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dükkanını ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirci, şöyle devam etti: "Teravih namazından çıkmıştım. Dediler ki 'Cumhurbaşkanı Cumhuriyet Meydanı'na geldi.' Ben de 'buradan geçer' diye dükkanımın önünde bekledim. Tam dükkanın önünden geçerken 'Cumhurbaşkanım size yemeni hediye etmek istiyorum' dedim. Elimdeki yemenileri kendisine gösterdim. Cumhurbaşkanımız da 'getir bakalım' dedi. Aracını durdurdu. Ayakkabı numarasını sordum. 'Ben 43 numara giyiyorum' dedi. 'Hemen getireyim' dedim ve kendisi aracından çıkıp iş yerime geldi. 43 numarayı denedi ve ayağına oldu. Bir de 42 numara istedi, 'onu da biradere hediye edeceğim' dedi." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dükkanını ziyaretinden sonra İstanbul ve Ankara’dan siparişler aldığını aktaran Demirci, "Cumhurbaşkanımız dükkanımdan yemeni aldıktan sonra işlerim açıldı. Dükkanıma gelenler 'Cumhurbaşkanı hangi renk yemeni aldı?' diye sordu. Yemeniye ilgi arttı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan giymişti! Talep patlaması yaşanıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...