Koç Spor Fest'in şampiyonları belirlendi

Düzenleyen:
Koç Spor Fest'in şampiyonları belirlendi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Koç Holding'in düzenlediği Türkiye'nin en geniş katılımlı spor ve gençlik festivallerinden Koç Spor Fest'in şampiyonları belli oldu.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre holdingin 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturduğu Koç Spor Fest'in 2016 şampiyonlarını belirleyen final turu Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Yıl boyunca 185 üniversiteden 26 bin kişinin mücadele ettiği Koç Spor Fest'te, branşlarında başarılı olan 6 bine yakın sporcu final için Antalya'da buluştu.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelerek Koç Spor Fest'te yarışan üniversiteli şampiyonlar, 2017'de düzenlenecek Avrupa Üniversite Şampiyonaları'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ana sponsoru Koç Holding, önceki yıllarda olduğu gibi gelecek yıl da Avrupa Üniversite Oyunları'nda Türkiye adına yarışacak sporculara desteğini ana sponsoru olduğu diğer bir kurum olan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu aracılığıyla sürdürecek.

Öte yandan Koç Spor Fest'te mücadele eden 3 sporcu, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına mücadele edecek.

Bu yılki Koç Spor Fest kapsamında düzenlenen Kadınlar Yüzme Türkiye Şampiyonası'nda 200 metre karışık, 50 metre sırtüstü ve 50 metre kurbağalama kategorilerinde Özyeğin Üniversitesi adına 3 şampiyonluk 
kazanan Viktoria Zeynep Güneş, geçen yıl Isparta'da gerçekleştirilen Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları Büyük Finalleri atletizm 100 metre yarışlarında Türkiye rekoru kırarak olimpiyat barajını geçen milli atlet 
Ramil Guliyev ile Türkiye Üniversiteler Eskrim Şampiyonası'nda Kadınlar Flöre kategorisinde son iki yılın şampiyonu olan İrem Karamete Rio Olimpiyatları'nda milli formayla yarışacak.

Öte yandan söz konusu etkinlikte bu yılın basketbol erkekler şampiyonu Fatih Üniversitesi, basketbol kadınlar şampiyonu Bahçeşehir Üniversitesi, cimnastik Türkiye şampiyonası estetik ve akrobatik ve aletle cimnastik şampiyonu Gazi Üniversitesi, cimnastik Türkiye şampiyonası senkronize trampolin şampiyonu Selçuk Üniversitesi, cimnastik Türkiye şampiyonası step şampiyonu Pamukkale Üniversitesi, voleybol süper lig erkekler şampiyonu İstanbul Aydın Üniversitesi, voleybol süper lig kadınlar şampiyonu İstanbul Bilgi Üniversitesi, futbol süper lig şampiyonu Balıkesir Üniversitesi, hentbol süper lig kadınlar şampiyonu Aksaray Üniversitesi, hentbol süper lig erkekler şampiyonu Marmara Üniversitesi, triatlon erkekler şampiyonu Balıkesir Üniversitesi, triatlon kadınlar şampiyonu Akdeniz Üniversitesi, kadınlar yüzme şampiyonu Yeditepe Üniversitesi, erkekler yüzme şampiyonu Özyeğin Üniversitesi, erkekler okçuluk makaralı yay şampiyonu Aksaray Üniversitesi, erkekler okçuluk olimpik yay şampiyonu Ondokuz Mayıs Üniversitesi, kadınlar okçuluk makaralı yay şampiyonu Aksaray Üniversitesi, kadınlar okçuluk olimpik yay şampiyonu Akdeniz Üniversitesi, erkekler dağ bisikleti şampiyonu Çukurova Üniversitesi, kadınlar dağ bisikleti şampiyonu ise Süleyman Demirel Üniversitesi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...