Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

Düzenleyen:
Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşmaya hazırlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi ilk bölüm yeni fragmanı yayınlandı. Dizinin kadrosunda yer alan oyuncular dikkat çekerken, sette büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. Yanı sıra dizinin yayın günü de nihayet belli oldu. İşte detaylar...

Mehmed Bir Cihan Fatihi ne zaman başlayacak, oyuncuları kim sorularına bu haberimizde cevap vermeye çalıştık. Geçtiğimiz haftalarda ilk tanıtım videosu ile büyük beğeni toplayan Kanal D'nin iddialı yapımı Mehmed Bir Cihan Fatihi için geri sayım başladı. Dizinin kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun ve Büşra Develi gibi önemli isimler bulunuyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi ile ilgili değerlendirmede bulunan ünlü tarihçi İlber Ortaylı ise Kenan İmirzalıoğlu'nun performansından övgüyle söz ederken, bir de uyarıda bulundu. Öte yandan dizi başlamadan sette büyük bir kriz yaşandığı öne sürüldü. 

Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ YENİ FRAGMAN

Şimdiden büyük yankı uyandıran Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin yeni fragmanı yayınlandı. Bizans İmparatorluğu'nun kalbi Konstantiniyye'nin İslam toprağı için paslı bir çivi ve o şehrin fethinin en büyük müjde olduğunu söyleyen Sultan Mehmed Han ile bu hayalin boş olduğunu savunan Çandarlı Halil Paşa'nın karşı karşıya geldiği sahne heyecan yaşattı. Savaş meydanındaki Sultan Mehmed Han'ın görüntüleri ile birlikte zırhını giydiği sahnedeki sözleri de herkesi derinden etkiledi: "O şehri alamaz dediler... Ben bu saatten sonra ya hakkımı alırım ya başımı veririm. Beni seven arkamdan gelsin!"

Yanı sıra Mehmed Bir Cihan Fatihi son fragmanı da yayınlandı. Fragman büyük heyecan yaşattı. 

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ HANGİ GÜN SAAT KAÇTA?

Fragmanları büyük ilgi gören dizinin yayın tarihi belli oldu. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin salı akşamları ekrana geleceği konuşuluyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetleri dizileri ve Survivor gibi güçlü yapımlarla mücadele edecek olan Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin ilk bölümünün ise 20 mart salı akşamı saat 20.00'de Kanal D ekranlarında olması bekleniyor.

Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ KONUSU

Adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir padişahın zafere giden yol üzerinde yaşadıklarının anlatılacağı Mehmed Bir Cihan Fatihi ile ilgili dizinin künyesinde yer alan bilgi şöyle:

1451 yılında, babasının ölüm haberini alıp Manisa’dan Edirne’ye yani payitahta doğru yola çıktığında Sultan Mehmed’in bir büyük hayali vardır. Cihanın göz bebeği Konstantinopolis’i fethetmek. Ancak büyük hayalinin önünde aşılması zor, büyük engeller belirecektir. Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç’in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu'na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da mücadele etmek zorundadır. Çağının çok ötesindeki bu büyük Sultan parlak zekâsı, askeri ve stratejik dehası, aklı ve zafere olan inancıyla, her türlü engeli aşarak ilerler. Tahta çıktıktan iki yıl sonra şehri kuşatır, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın ardından, “imkânsız” denileni başararak Konstantinopolis’i fetheder.  En büyük hayalini gerçekleştirerek adını tarihe yazdırır. O günden sonra Fatih namıyla anılan Sultan Mehmed Han, bu zaferiyle yeni bir çağın kapısını aralar ve yüzyıllar boyunca kıtalara hükmedecek olan büyük bir Cihan İmparatorluğu'nun da temellerini atar. 

Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

DİZİNİN KÜNYESİ

Yapım: O3 Medya
Yönetmen: Cevdet Mercan
Yapımcı: Onur Güvenatam
Senaryo: Ercan Mehmet Erdem
Görüntü Yönetmeni: Volkan Aslan
Genel Sanat Yönetmeni: Nilüfer Çamur
Dekor Tasarım: Hakan Yarkın
Kostüm Tasarım: Gülümser Gürtunca
Başlık Tasarım: Mücella Mert
Müzik: Aytekin Ataş

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ OYUNCULARI KİM?

Kanal D'nin iddialı yapımları arasında yer alan projede Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun ve Büşra Develi başrolü paylaşacak. Dizide Kenan İmirzalıoğlu, Fatih Sultan Mehmed Han'ı canlandırırken, Çetin Tekindor da Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye'nin önemli isimlerinden Çandarlı Halil Paşa'yı canlandıracak. Usta oyuncu yılın merakla beklenen projesinde vezir-i azam olarak izleyici karşısına çıkacak.

Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

Dizide yer alan isimler ve karakterleri şöyle: Kenan İmirzalıoğlu (Mehmed), Gürkan Uygun (Delibaş), Büşra Develi (Eleni), Hazal Filiz Küçükköse (Melike), Funda Eryiğit (Evdoksiya), Sedef Avcı (Gülbahar), Ertan Saban (İmparator Konstantin), İsmail Demirci (Şehzade Orhan), Atsız Karaduman (Zağanos Paşa), Burak Tamdoğan (Şahabettin Paşa), Meral Çetinkaya, (Daye Hatun), Altan Erkekli (Mimar Müslihiddin), İdil Fırat (Mara Hatun), Toprak Sağlam (Teodora), Kaan Çakır (İshak Paşa), Serdar Orçin (Demetrius), Yavuz Sepetçi (Notaras), Leyla Tanlar (Esleme), Mert Yazıcıoğlu (Korkut) ve Çetin Tekindor (Çandarlı Halil Paşa), Taner Birsel (Konuk oyuncu).

İLBER ORTAYLI: KENAN İYİ AMA...

Öte yandan CNN Türk'te yayınlanan "Hafta Sonu" programına konuk olan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Osmanlı tarihinin konuşulduğu programda Ortaylı, konu Fatih Sultan Mehmed'e gelince; "Mehmed Bir Cihan Fatihi" dizisinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu ile ilgili yorumda bulundu. Ortaylı, Fatih Sultan Mehmed'i Kenan İmirzalıoğlu'nun canlandırmasıyla ile ilgili "Kenan iyi oynar. Oyun çok mühimdir. Muhteşem Yüzyıl'da işi oyunculuk ve müzik götürdü. Senaryo diye bir şey yok orada. Fatih'in senaryosunun Muhteşem Yüzyıl gibi olması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın günü saati belli oldu (Sette büyük kriz)

SETTE KRİZ İDDİASI

Fatih Sultan Mehmed'i Kenan İmirzalıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde dizi setinde çevresine devamlı bağırıp, setteki çalışanlara zor anlar yaşattığı iddia edilmişti. Yönetmen de dahil olmak üzere Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin setindeki tüm çalışanlara yaptığı sert çıkışlarla gündeme yerleşen Kenan İmirzalıoğlu'nun bölüm başı alacağı fiyatı artırarak 350 bin lira kazanacağı söylemleri de yayıldı. Bunların hemen sonrasında Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin setinde şok bir gelişme daha yaşandığı öne sürüldü. Yaşanan gerginlikler yanında dizi setinin çalışanlarının biner, 2’şer bin liralık haftalıklarını alamayarak isyan ettiği ve iş bırakma eylemi gerçekleştirdikleri yönünde iddialar ortaya atıldı. Daha sonra ödeme yapılmasıyla krizin çözüldüğü ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...