Bülent Arınç'tan Türk gazeteci için müjdeli haber

Bülent Arınç'tan Türk gazeteci için müjdeli haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bülent Arınç, Mısır'da gözaltında tutulan TRT Muhabiri ile temas kurulduğunu belirtti ve bugün serbest bırakılabileceğini açıkladı

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu ve soruları yanıtladı. Arınç, geçtiğimiz hafta Kahire'deki El-Fetih Camii'nde gözaltına alının TRT muhabiri Metin Turan'ın, 'bugün geç saatlerde serbest kalmasını beklediğini' söyledi. Arınç, Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilotun serbest kalması için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Mısır'a karşı yaptırım ihtimali sorulan Arınç, Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Türkiye'ye döndüğünü, Ankara büyükelçisini çeken Mısır'ın da bu kararını değiştirmediği sürece Botsalı'nın geri dönmeyeceğini belirtti. Arınç, "Büyükelçimiz bu olayların çok öncesinde, Hüsnü Mübarek'in döneminden bu yana elçilik yapmaktadır. Hem iç dinamikler noktrasında hem bugünkü durum ve dış etkiler bakımından detaylı bie sunum yaptıç. Suriye, Mısır'daki gelişmelerin altında kalmıştı. Ancak rejimin kendi halkına gönsterdiği zulüm devasm etmektedir. Kuzey Irak'a ilerleyen Kürt grupların neyi ifade ettiği de tartışıldı' bilgisini verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...