Türkiye ekonomisi şoku atlattı

Düzenleyen:
Türkiye ekonomisi şoku atlattı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de 15 Temmuz’da girişilen darbe girişiminin hemen ardından, 18 Temmuz’da Türkiye’nin notunu muhtemel bir not indirimi için izlemeye alan Moody’s, dün yaptığı açıklamada “Türkiye şoku büyük ölçüde atlattı” ifadesini kullandı.

Kuruluştan yapılan açıklamada, darbe girişiminin Türkiye ekonomisi üzerinde sebep olduğu şokun büyük ölçüde kaybolduğu belirtildi. Türkiye’nin kredi notuna ilişkin gözden geçirmesinin ise önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi. Kuruluşun Küresel Ülke Riski yöneticisi Alastair Wilson, Türkiye’nin uzun vadeli problemlerinin sürdüğünü ifade ederken, uluslararası faiz oranlarındaki değişime duyarlılık olduğu da vurgulandı.
Moody’s, 15 Temmuz girişiminin hemen ardından, 18 Temmuz’da Türkiye’nin notunu muhtemel bir indirim için incelemeye aldığını açıklamıştı. Kurallara göre, not kuruluşunun bu açıklamayı yapmasının ardından 30 ile 90 gün arasındaki sürede not kararını açıklaması gerekiyor. Moody’s, 5 Ağustos’ta Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesini ‘pas’ geçmiş, Türkiye’nin yatırımcı beklentilerine dair bağlantıların zarar gördüğünü açıklamıştı. Kuruluşun bu beklentisini boşa çıkaran gelişmeler de, geçtiğimiz 2 ayda yatırımcı girişinde herhangi bir gerileme olmadığını gösterdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...