HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Taksicilerden 'lüks hizmet' için yüksek tarife talebi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Taksicilerden 'lüks hizmet' için yüksek tarife talebi
Taksi, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İstanbul'da taksiciler, lüks taksi almak için bu araçlara daha yüksek taksimetre tarifesi verilmesini istiyor.

Teşvik amacıyla hükümetin ticari araçlara getirdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti, "lüks taksi" için de umut oldu. Uygulamayı fırsata çevirmek isteyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) harekete geçti. İstanbulluya lüks araçlarla hizmet vermeyi amaçlayan İTEO, maliyetleri yüksek olan bu araçlara ayrı taksimetre tarifesi uygulanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) başvurdu.

VİP hizmet isteyen vatandaşların da taksi hizmetinden yararlanmasını isteyen İTEO, bu isteği yerine getirecek taksicilerin korunmasını talep ediyor. Bu ay içerisinde toplanacak UKOME toplantısında görüşülecek başvurunun olumlu sonuçlanması halinde, üst sınıf araç alan taksicilere, daha yüksek taksimetre tarifesi uygulanacak.

"ÖTV muafiyeti büyük bir müjde"

İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖTV muafiyetinin kendileri için büyük bir müjde olduğunu ifade etti.

Uğur, taksicilerin, ÖTV muafiyetiyle araçların yenilenmesiyle İstanbulluların daha rahat ve konforlu araçlara kavuşacağını belirterek, şunları kaydetti:

"En büyük arzumuz olan konforlu ve kaliteli hizmeti yakalamak için büyük bir fırsat elimize geçit. Uzun zamandan bu yana yüksek segmentli araçlarla taksicilik yapılabilmeyi arzuluyoruz. ÖTV muafiyetiyle birlikte bu hedefimize daha çok yaklaştık."

Şu anda yaklaşık 2 bin meslektaşının bu haktan yararlandığını anlatan Uğur, taksicilerden önemli bir kısmının ise belediyenin kararını beklediğini aktardı.

Hizmet kalitesinin artmasıyla hem korsan taşımacılığın ortadan kalkacağını hem de taksicilerin kazancının artacağının altını çizen Uğur, meslektaşlarına, haklarını kaliteden yana kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Karar çıktığında, üst segment araçlar için daha yüksek taksimetre ücreti alınacağını kaydeden Uğur, böylece bu tür araçları tercih eden taksicilerin mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...