HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Katar'dan İngiltere'ye 5 Milyar Sterlin yatırım yapacağını duyurdu

Düzenleyen:
Katar'dan İngiltere'ye 5 Milyar Sterlin yatırım yapacağını duyurdu
Katar, İngiltere, Ekonomi, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Birleşik Krallık’ta en büyük yatırımcı ülkelerden biri olan Katar, nakliye, emlak ve dijital teknoloji sektörlerine yatırım yapmak için 5 milyar Sterlin bütçe ayırdığını duyurdu.

Yaptığı açıklamada İngiltere'nin ekonomik geleceğinden ümitli olduğunu söyleyen Katar'ın Orta Doğu Eyaleti, Avrupa Birliği'nden ayrılmanın İngiltere ekonomisi için çok önemli bir olay olmadığını belirtti. 

Halihazırda, Birleşik Krallık’ta 40 milyar Sterlin tutarında yatırımı bulunan Katar, ünlü alışveriş merkezi “Harrods” nın tamamına, 95 katlı gökdelen “Shard”ın ise %95 hissesine sahip.

Katar Maliye Bakanı Ali Shareef al Emadi henüz hangi projelere yatırım yapacaklarının kesinleşmediğini belirtirken, elektrik, yol, demiryolu ve köprü projelerindeki teklifleri değerlendireceklerini söyledi.

Birleşik Krallık hükümeti ise, Londra, Birmingham ve Manchester - HS2 arasındaki yeni hızlı tren bağlantısı gibi altyapı projelerini finanse edecek yabancı yatırımcılar arıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...