Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Skandal görüntüler sonrası, bakanlık harekete geçti

Skandal görüntüler sonrası, bakanlık harekete geçti

GÜNDEM Haberleri

Sincan Yetiştirme Yurdu'ndaki çocukların birbirine yaptığı eziyet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, bakanlık harekete geçti.

Sincan Yetiştirme Yurdu'nda kalan 14-16 yaşındaki çocukların, yurttaki 8-10 yaşlarındaki çocuklara uyguladığı şiddetin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık yurtlarda kalan çocukların psikolojik durumlarından, personelin yeterlilik hallerine kadar pek çok başlığı içeren bir inceleme başlattı.

Konuyla ilgili konuşan Bakan Ayşenur İslam ise, koğuş tipi "karma yaş" yetiştirme yurtlarının tamamının bu ay itibarıyla kapanacağını belirterek, "Devlet korumasındaki 12 bin çocuğumuz 'çocuk evleri' ve 'sevgi evlerine' zaten nakledildi. Şu an yetiştirme yurtlarında kalan son 800 çocuğumuzun da bu ay içinde bu evlere nakledilmesiyle 'koğuş tipi yurt' dönemi kapanmış olacak" dedi.

Kaynak : Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...