Dışişleri: Kuzey Irak'ta sivil kayıp iddiaları için inceleme başlatıldı

Dışişleri: Kuzey Irak'ta sivil kayıp iddiaları için inceleme başlatıldı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Irak'ta sivil kayıp iddiaları için inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Irak'ta sivil kayıp iddiaları için inceleme başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimiyle ortak çalışma yapılacak" denildi.


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır. En yüksek standartlarda yürütülen hava harekâtı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir. nbsp;

Bahsekonu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK'lıların harekât sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir. Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır. Herhalûkarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir. Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...