Hedef terör örgütünün üst kademesi

Hedef terör örgütünün üst kademesi

GÜNDEM Haberleri

"İhbarcılara ödül" uygulamasını getiren devletin hedefi, Kandil'deki PKK ve KCK liderlerini tek tek ele geçirmek...

Güvenlik güçlerinin 58 günden bu yana başarılı operasyonlarıyla nefes aldırmadığı PKK'ya yeni bir darbe daha vurmak için düğmeye basıldı. Şu ana kadar 964 teröristin ölü olarak ele geçirilmesinin ardından dağılma noktasına gelen PKK'da yeni hedef üst yönetim... Cemil Bayık, Bese Hozat, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Fehman Hüseyin, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Remzi Kartal, Nurettin Demirtaş ve Bahoz Erdal gibi üst düzey yöneticilerin ele geçirilmesi için ödül sistemi devreye sokuldu. Kandil'deki PKK ve KCK terör örgütü liderlerinden birinin yakalanmasına yardımcı olanlar 4 milyon TL'ye varan ödülün sahibi olacak. Kaynaklar, hükümetin bu uygulamasını "terörle mücadelede gösterilen kararlılığın" bir işareti olarak yorumluyor. PKK liderlerinin başlarına konulan ödül ile paniğe kapılacağı, örgüt içi infazların sayısında artış yaşanacağı değerlendiriliyor.
"İhbarcılara ödül" verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin, "Burada amaç lider kadroyu ele geçirmek mi?" sorusunu, "Bunun özellikle üst düzey yöneticilerin yakalanmasına katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" diye cevapladı. Terörün bitirilmesi adına her türlü tedbiri kararlılıkla uyguladıklarını belirten Kurtulmuş, "Bunların ortadan kaldırılması için bu anlamda terör örgütü mensuplarının ihbar edilmesi terörün sonlandırılmasıyla ilgili bu sürecin kullanılan argümanlarından sadece birisidir. Bunu yeni bir şeymiş gibi, dünyada ilk sefer Türkiye'de uygulanıyormuş gibi gündeme getirmek fevkalade yadırganacak bir durumdur. Dünyanın birçok ülkesinden bildiğiniz gibi bu anlamda suçluların bir takım ödül mekanizmalarıyla bulunması sağlanır. Verilecek ödüllerin terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin yakalanmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu birçok ülkede rutin olarak uygulanan uygulamalardan birisidir" ifadelerini kullandı. 
AK Parti heyetiyle birlikte Diyarbakır'da incelemelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de, bölge huzuru tesis edeceklerini belirterek, "Halk huzur ve demokrasi istiyor. Bu anlamda örgütle mücadele sivil vatandaşlara bir zarar getirmeksizin devam edecek. Türkiye'nin 1990'lı yıllara dönmesi için çalışan PKK'ya asla taviz verilmeyecek. Bu minvalde devlet her türlü tedbiri alıyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...