Kabe'de vinç faciası, çok sayıda ölü yüzlerce de yaralı var

Kabe'de vinç faciası, çok sayıda ölü yüzlerce de yaralı var

GÜNDEM Haberleri

Acı haber bu defa, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinden geldi. Hac farizasını yerine getirmek için Kabe'de tavaf edenlerin üzerine vinç düştü.

Osman SAĞIRLI / MEKKE - Şiddetli yağış, fırtına ve düşen yıldırım, Kabe'nin genişletilmesi çalışmalarında kullanılan vinçlerden birini devirdi. Vincin parçaları tavaf yapan hacı adaylarının üzerine düştü... Acı haber bu defa, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinden geldi. Hac farizasını yerine getirmek için Kabe'de tavaf edenlerin üzerine vinç düştü. 87 kişi hayatını kaybetti, 200'e yakın kişi de yaralandı. Mekke'de saat 17.00 sıralarında başlayan fırtınanın ardından doluyla karışık şiddetli yağmur yağdı. Yağış yaklaşık 30 dakika etkisini sürdürürken, birçok yeri su bastı ve yollar adeta göle döndü. Şehrin sokaklarında ulaşım büyük oranda durdu.
İşte bu dakikalarda Kabe'nin tavaf alanını genişletme çalışmalarında kullanılan çok sayıda vinçten biri, düşen yıldırımın da etkisiyle devrildi. Devrilen vincin parçaları beton tavanı delerek tavaf edenlerin üzerine düştü. Ortaya çıkan tablo çok ağır oldu. Ölü ve yaralı sayısı her geçen dakika arttı. 87 kişinin hayatını kaybettiği 200'e yakın kişinin de yaralandığı açıklandı.
Olay sırasında Mescid-i Haram'da bulunan gazeteci Nazmiye Yılmaz yaşadıklarını şöyle anlattı: “Deprem oluyor sandım. Güçlü bir patlama sesi duyuldu. Ondan sonrası büyük bir panik. İnsanlar sağa sola koşmaya başladı. Bizim bulunduğumuz yerle vincin çarptığı yer arası yaklaşık 50 metre kadardı. Yerde kan izleri, yaralılar, kopmuş beton parçaları vardı. Yaralıların yanında yakınları bekliyordu.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...