HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İslami dayanışma girişimini destekliyoruz

Düzenleyen: /
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İslami dayanışma girişimini destekliyoruz
Çavuşoğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suudi Arabistan'ın teröre karşı İslami dayanışma girişimini Türkiye olarak destekliyoruz. Riyad'da kurulacak mekanizmanın tüm aşamalarında yer alacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suudi Arabistan'ın teröre karşı İslami dayanışma girişimini Türkiye olarak destekliyoruz. Riyad'da kurulacak mekanizmanın tüm aşamalarında yer alacağız, içinde yer alacağız. Teröre karşı dayanışma ve terör sebebiyle de artan İslamofobiye karşı da dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz’in davetine icabetle gerçekleştirdiği Riyad ziyaretine eşlik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistalı mevkidaşı Adel Aj Jubeiri ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. 

"Türkiye zulüm karşısında her zaman sesini yükseltmiştir"

Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı bir gazetecinin "Türkiye, İslami askeri koalisyona nasıl bakıyor? Suriye meselesine Rusya'nın müdahil olmasından sonra Türkiye'nin sessiz olmasından şaşkınız, neden Türkiye Rusya'nın Suriye halkına yaptığı saldırılara suskundur?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Öncelikle Suudi Arabistan'ın teröre karşı İslami dayanışma girişimini Türkiye olarak destekliyoruz. Riyad'da kurulacak mekanizmanın tüm aşamalarında yer alacağız, içinde yer alacağız. Teröre karşı dayanışma ve terör sebebiyle de artan islamofobiye karşı da dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

24 Kasım'da Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya ile ilişkilerimizde maalesef bir kriz var, biz bunun böyle olmasını istemezdik ama biz başından beri tüm ikili görüşmelerimizde ve tüm açıklamalarımızda Suriye'de katil Esad rejimiyle mücadele eden muhaliflere yönelik saldırıları hep gündeme getirdik ve bunu kınadık. Son zamanlarda Rusya'nın özellikle muhaliflere yönelik saldırılarını hep gündeme getirdik ve bu saldırılar sonucunda maalesef çocuklar, kadınlar hayatını kaybetmiştir, bunu da gündeme getirdik. Birkaç gün önce yayınladığımız açıklamayla bunu şiddetli şekilde kınadığımızı ve uluslararası camianın artık Rusya'ya 'dur' demesi gerektiğini söyledik. Sanırım bunları takip etme imkanınız olmadığı için Türkiye'nin sessiz olduğunu iddia ettiniz, kesinlikle doğru değildir. Türkiye, haksızlıklar, zulüm karşısında her zaman sesini yükseltmiştir, bundan dolayı hedef olmuştur."

"Haklı çıktığımızı tüm dünya gördü''

Suriye konusunda Türkiye ve Suudi Arabistan'ın görüşlerinin aynı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Suriye'de Esad gitmeden ateşkesin sağlanamayacağını, istikrarın, barışın, huzurun gelmeyeceğini başından beri söylüyoruz. Bugün Suriye'deki gelişmeleri görünce 5 yıldır söyleyegeldiğimiz tutumda haklı çıktığımızı tüm dünya gördü. Suriye'de istikrar ve barış için Esad'ın gitmesi gerekiyor. Siyasi çözüm için muhalefetin Riyad toplantısını destekledik ve bu konuda Suudi Arabistan'ı hem tebrik etmek gerekiyor hem de gönülden teşekkürlerimizi bir kere daha sunuyoruz. Bugüne kadar yapılan en kapsamlı muhalefet toplantısıydı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...