Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan JÖAK'ta inceleme

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan JÖAK'ta inceleme

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nda (JÖAK) inceleme ve denetimlerde bulundu.

Askerin, operasyonların sürdüğü bölgelerde teröristlerin görünmemek için sokak aralarına gerdiği brandaların benzerleri ile tatbikat yapması dikkat çekti.

Teröristler operasyon bölgelerinde hava araçlarından görünmemek için binaların arasında branda geriyordu. JÖAK tatbikatında askerin bu duruma yönelik özel yöntem geliştirdiği ve tatbikatlarında söz konusu branda unsurunu da dikkate aldığı görüldü.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler" başlığı altında ziyarete ilişkin bilgi verildi.

Buna göre Orgeneral Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve kuvvet komutanlarıyla JÖAK'da görev yapan personelle görüştü.

Akar, daha sonra icra edilen "arama ve rehin kurtarma, toplumsal görünümlü terör olayları ile meskun mahallerde harekat" tatbikatlarını izledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...