Şırnak'ta şehit polisler için tören düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şırnak'ta şehit polisler için tören düzenlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polisler Belkaya ve Koç'un cenazeleri, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polisler Osman Belkaya ve Cemil Koç için tören düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığındaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunun ardından öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Şehit polislerin cenazeleri, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında ambulanslara konuldu.
Evli ve üç çocuk babası şehit Koç'un naaşı İzmir'e, şehit Belkaya'nın cenazesi de Yozgat'a uğurlandı.
Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve silah arkadaşları katıldı. 
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurlar ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" başlatılmış, dün terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan polisler Osman Belkaya ve Cemil Koç, kaldırıldıkları hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...