Şehitlerimizi uğurladık!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehitlerimizi uğurladık!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta ve Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen, polis memuru Cemil Koç, Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır ve Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta ve Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen, polis memuru Cemil Koç, Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır ve Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polis Memuru Cemil Koç

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Cemil Koç (52), İzmir'in Bergama ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Şırnak İl Jandarma Komutanlığındaki törenin ardından İzmir'in Bergama ilçesindeki Kurşunlu Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin babası, eşi, çocukları ve ağabeyi tabutun başında uzun süre ayrılmadı. Şehidin emekli polis memuru olan ağabeyi Cevdet Koç, kardeşinin fotoğrafını öperek tabutun başında bir süre saygı duruşunda bulundu.

Şehit Koç'un annesi Saniye Koç, bu sırada "Gitme oğlum' dedim ama beni dinlemedi gitti" diyerek ağıt yaktı. Şehidin oğlu Furkan ile kızı Gizem Koç tören boyunca metanetli duruş sergiledi.

Daha sonra Türk bayraklarıyla donatılan İzmir Caddesi'nde askeri bandonun bulunduğu kortej eşliğinde tekbirler getirilerek bir süre taşınan şehidin cenazesi, Ovacık Mahalle Mezarlığına defnedildi.

Törene, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan 38 yaşındaki Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır'ın cenazesi, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu. Ayakta durmakta güçlük çektikleri için ambulansla getirildikleri alanda tekerlekli sandalyelere oturtulan şehidin annesi Gülten ve babası İrfan Bakır ile eşi Yeşim Bakır'ın, öz geçmiş okunurken ağladığı görüldü.

Şehidin naaşı, ailesi, yakınları ve komşularından helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bazı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz, Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Helallik alınması sırasında şehidin dedesi Hayrettin, babası Dilaver, annesi Serap ile kız kardeşleri Sema ve Seda Oflaz ile nişanlısı Merve Abak güçlükle sakinleştirildi.

Daha sonra şehit için ilçe merkezindeki Kıbrıscık Yatılı Orta Okulunun bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehit Oflaz'ın ailesi ve yakınları, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkan Vekili Necip Çarıkçı, İl Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Aziz Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İlçe Belediye Başkanı Doğan Dağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Alemdar köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...