Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Manisa çıkmazı! Beş olayda bin 919 asker zehirlendi

Düzenleyen:
Manisa çıkmazı! Beş olayda bin 919 asker zehirlendi

GÜNDEM Haberleri

Şirkette çalışan 21 kişi gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan askerlerin çoğu taburcu edildi. Yaklaşık 1 aydır süren vakalarla ilgili kafalarda bir sürü soru işareti var.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında önceki akşam yemeği sonrası rahatsızlanan askerlerden çoğu taburcu edildi, 37’sinin tedavi sürüyor. Zehirlenmelerin sebebi olan yemek şirketine ise operasyon yapıldı. Aralarında yönetici ve aşçıların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Albay Arif Seyhun Kışlasındaki bu zehirlenme olayı ilk değildi. 23 Mayıs’ta kışladaki bin 49 asker gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırılmış ve er Hüsnü Özel hayatını kaybetmişti. Bu olaydan 4 gün sonra bu defa Kırkağaç 6’ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayında yemekten zehirlenen 70 asker hastenelik olmuştu. Bunun da üzerinden henüz bir ay geçmeden Manisa 1’inci Piyade Er Eğitim Tugayında peş peşe iki zehirlenme vakası daha oldu. Geçen cuma General Seyfettin Çalbatur Kışlasında yemekten zehirlenen 69 asker hastaneye kaldırıldı. Cumartesi günü de daha önceden zehirlenme vakasının olduğu Albay Arif Seyhun Kışlasında 731 kusma ve bulantı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine gözler yemek ihalesini alan şirkete çevrildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, dün gece şirketin sözleşmesinin feshedildiğini, yeni ihale açılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından, Piyade Er Eğitim Tugayındaki askerlerin yemek ihtiyacının nasıl karşılanacağı gündeme geldi ve Manisa’daki belediyeler devreye girdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile merkez Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri, yeni ihale yapılıncaya kadar 6 bin askerin 3 öğün yemek ihtiyacını karşılamaya başladı. 

 

BAKAN IŞIK: BABAMIN OĞLU DA OLSA HESABINI SORARIM

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Merkez Efendi Devlet Hastanesinde tedavi gören askerlere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Işık askerlerle bir süre sohbet ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Işık’a ziyaretinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da eşlik etti. Ayrıca Işık, dün TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Fikri Işık “Bırakın AK Partili olmayı, babamın oğlu olsa işini doğru yapmayan, askerimizin sağlığı ile ilgili en küçük ihmali olan herkesten gerekli hesabı sorarım. Orada ihmali olduğu noktasında tereddüt ettiğimiz tüm kamu görevlileri ile ilgili idari tahkikat da başlatılmıştır, ayrıca adli tahkikat da başlamıştır. Bu olay bize bir gerçeği daha gösterdi. Sadece fiyat rekabetine dayanan alım yönteminin silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacına cevap vermediği açıktır” diye konuştu.

YEMEYENLER BİLE ETKİLENDİ

Savunma Bakanı Fikri Işık, son günlerde bölgede yaşanan depremlere de dikkat çekti. Işık “Acaba yer altı sularından buraya karışma mı var buna bakacağız. Altyapımızda sorun var mı hemen değerlendireceğiz. İşin ilginç yanı şu. Hiç yemek yemediği sadece çorba ve cacık yediği hâlde etkilenen askerimiz var. Sadece olayı bir yemekten dolayı zehirlenme vakası olarak değerlendirmiyoruz, bunu da içinde barındıran ama tüm ihtimalleri de hesaba katan bir çalışmayı yürütüyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...