15 kişilik Fenerbahçe!

A -
A +
2013'ün son derbisi, fizik gücü ve tempo açısından Türkiye'nin en iyi maçıydı. Her dakikası heyecan dolu geçen maça, iki takım da aynı oyun anlayışıyla başladı. Bu oyun anlayışı, orta sahayı kalabalık tutup, rakipten kazanılan toplarla hızlı hücum yapabilmekti. İlk dakikalarda Beşiktaş bunu Fenerbahçe'den daha iyi uyguladı.
Almeida'nın müthiş pasıyla buluşan Olcay, forması gibi 10 numara bir gole imza attı. Bu gole cevap, aynı kalitede Sow'un hiçbir pozisyon yokken yaptığı inanılmaz kontrol ve vuruşu sonrasında Emenike'den geldi.
Her dakikası için bir çok şey yazılması gereken bu üst düzey mücadelede, bir anlık konsantre kaybı sonrası gelen Meireles'in hareketi ve ardından çıkan kırmızı kart, maçın iki takım adına da zor geçeceğinin sinyaliydi.
Bir defa daha gördük ki, Fenerbahçe taraftarının takım üzerinde inanılmaz etkisi var. Kırmızı karttan sonra dağılacağını düşündüğümüz Fenerbahçe'yi taraftarı tekrar maça ortak etti ve peş peşe golleri buldurttu. Beşiktaş'ın orta saha oyuncularının ayak kalitesi, Fenerbahçe'dekilerden daha iyi olunca ilk yarı Beşiktaş'ın üstünlüğüyle bitti. Tabii ilk yarı Volkan'ın kötü performansına karşılık, Tolga'nın inanılmaz kurtarışları da Beşiktaş'ın işini kolaylaştırdı. 
İkinci yarıya tempolu başlayan Fenerbahçe, 10 kişi oynamasına rağmen Beşiktaş kalesinde hem baskıyı, hem de istediği pozisyonları buldu. Sakin kalamayan Beşiktaşlı oyuncular, ayağa iki pas yapamayınca maç Fenerbahçe ve Tolga arasında geçti. Fakat Fenerbahçe Tolga'yı dün gece geçemedi. Necip'in takımını eksik bırakmasından sonra baskısını artıran Fenerbahçe hak ettiği golü geç de olsa buldu.
Sonuç olarak, gerçek futbol adına birçok olumsuzlukların yaşandığı bir maçtı. Fakat Fenerbahçe'nin fiziksel kapasitesinin ne kadar yukarılarda olduğu ve tecrübesiz Beşiktaş orta sahasının ikinci yarı bu tip maçlara henüz hazır olmadığının görüntüsü sergilendi.
Her şeye rağmen keyif veren bir maçtı. Üst düzey mücadeleden dolayı bütün oyuncuları tebrik ederim. Bizlere keyifli bir maç izlettirdiler.


MAÇIN ADAMI
Tolga Zengin

KIRILMA ANI
Mustafa'nın eline çarpan top

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.