"Biz yalnızız"

A -
A +
Ülkemiz ve hükümet, iç ve dış pek büyük gailelerle uğraşmakta şu sıra. Yakın zamana kadar gıptayla bakılan ve bölgenin parlayan yıldızı kabul edilen, % 99'u Müslüman bir ülke olarak demokrasiyi kendi kültürüyle yoğurmuş, darbe dönemlerinin kirini-pasını hukuk içerisinde temizlemeye çalışan, 30 yıldır süregelen terör meselesini çözmek için bir "barış sürecini" başlatan, tepelerde-derinlerde demokrasi üzerindeki vesayet gölgesini kaldıran, iktidarların ancak halk iradesiyle el değiştirmesini kurumsallaştımaya çalışan ve model bir ülke olarak gösterilen Türkiye konuşuluyordu vakti zamanında dünyada.
Arap baharı başlamadan; 2023'ü hedef göstererek, çok stratejik ve dünya çapında çaplı projeleri başlatarak Türkiye'ye bir Türkiye daha ekleyecek, büyük yürüyüşe başlamışken, sağlıkta, eğitimde, turizmde ve pek çok sektörde iç ve dış rekabette yarış sürerken, iş adamlarımız rekabet içerisinde dünyanın pek çok ülkesinde büyük yatırımlar yaparken ve bizim ülkemizin de imar ve inşasına sizleri bekliyoruz gelin davetleri alan itibar sahibi bir ülke konuşuluyordu dünyada.
İçeride Gezi Parkı gösterileri dünya çapında büyük propaganda ve istismar malzemesi yapıldı. Bu gösterilere her ülkede olabilen yasal müdahale yöntemleri uygulandı. Tepkiler üzerine "orantısız güç kullanılmış olması kabul edilmiş ve sorumlular mahkemelere sevk edilmiş olmasına rağmen" bu olaylar, imrenilen demokrat yüzümüzü karartma, yıldızımızı söndürme ve itibarımızı kırma, yalnızlaştırma bahanesi yapıldı maalesef.
Acaba nerede kimin ayağına bastık.
Tunus'ta başlayan, Libya, Mısır, Yemen ve Suriye ile devam eden "Arap baharı" hareketlerine RUSYA, İRAN, IRAK, B.A.E. SUUDİ ARABİSTAN, KATAR, ve AB, ABD gibi ülkelerle ve tabi İsrail le hükümetimizin bakış açısı ve politikası örtüşmedi. Gerçekçi olmak lazım gelirse; doğruydu yanlıştı tartışmasına girmeden fotoğrafa yandan değil üstten bakarsak bu ülkeler bizimle birlikte olmadı. Özellikle Vahşet kelimesinin bile yetersiz kalacağı Suriye ve Mısır'da yaşananlara bakınca ister itibarlı isterse itibarsız deyin bizi yalnız bıraktılar.
Mısır'da Bahar bir darbeyle kışa döndü. Bir yıl önce halk iradesiyle iktidara gelen Mursi devrildi. Suudlar, Katar ve BAE darbeci General Sisi'ye oluk gibi para akıttılar. Suudi Kral İhvan'a terörist dedi. Rusya, İran, Irak AB ve ABD ve BM darbeye darbe diyemediler. Bizi yalnız bıraktılar.
Sayın Erdoğan, yakın geçmişte itibarı yüksek bir ABD gezisi gerçekleştirdi. Başkan Obama ile en uzun ve en kapsamlı Suriye'nin konuşulduğunu biliyoruz. Bizim tezimiz kabul görmedi ve çözüm Cenevre konferansına havale edildi.
Kimyasal silahla çocukları zehirleyen Esad, vahşetine, fotoğraflarına bile bakamadığım yeni bir sayfa ekledi.Yavruları sıcak ana kucağından toprağın soğuk bağrına gönderdi. Batı hâlâ araştıralım diyor. Arap birliği Cenevre sürecini hızlandıralım diyor. İster itibarlı deyin ister itibarsız biz yalnızız.
"Demek ki su uyur düşman uyumaz"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.