"Mısır Tehlikeli Yolda"

A -
A +
Askeri darbeyle devrilen Mursi'nin görevine iadesi için Müslüman kardeşler, aylar var gösteriler yapıyorlardı. Hafta ortasında ordu katliam yaptı. Yüzlerce ölü binlerce yaralı var. İç savaş endişesi belirdi.
Ramazan ayı içerisinde darbeciler, çatılardan keskin nişancılar marifetiyle göstericilerden yaklaşık 100 civarında İhvan'ı katlettiler. Bu ilk ateş, darbecilerin geri adım atmayacağını gösteriyordu. İhvan, darbeci katillerin daha nelere cüret edebileceğini görmeliydi ve stratejiyi ona göre yapabilirlerdi. Taraflar geri adım atmayınca darbeciler ikinci katliamı yaptılar.
Mısır'da ya da başka bir yerde darbeciler geri adım atmazlar. "Biz yanlış yaptık pardon buyurun gelin oturun" demek, darbeciler için ölümü tercih etmektir.
Daha fazla kan akmaması için İhvan tarafından her yer karanlıkta görünse de bir çözüm yolu düşünülmelidir. Üçüncü bir katliam sıraya girmesin.
Ben, general Sisi'nin bölgesinde ve batıda önemli bağlantıları olduğuna  inanıyorum. Bölgemizde ülkemizi de ilgilendiren köklü bir paradigma değişikliğine gidileceğini ve bu darbenin sadece İhvan'a yapıldığını düşünmüyorum. Bu darbeyi sükunetle iyi okumak lazım.
BM Güvenlik Konseyi sözcüsü dün itidal tavsiye etti. ABD Başkanı Obama tatil dönüşü "Mısır'da her hangi bir kişi veya grubu desteklemiyoruz. Mısır ordusuyla ikiyılda bir yaptığımız askeri tatbikatı iptal ettik. Mısır tehlikeli bir yolda" dedi. Hâlâ darbe demiyor. Bu aslında her şeyi açık seçik anlatıyor.
Bölge ülkelerinden Katar ve Vehhabi Suudlar darbecilere para yağdırmağa
devam ediyor. Bu cinayetlerin vebali darbecilerle beraber Riyal desteği verenlerin değil mi?. Bunun için bölgemiz ve ülkemiz de bulunan anlı şanlı ilim adamı geçinen Vehhabi muhipleri, girin devreye, Katar'a ve Suudlara baskı yapın darbeye para desteğini kessinler. Ah vah yerine bu da bir çözüm yolu değil mi?
Mısır'da ordu bir yandan katliamlara devam ediyor diğer yandan subaylardan oluşan 25 yeni vali atadı. Darbeciler Hüsnü'yle kaybettikleri Nasır Rejimini hızla kurmaya çalışıyorlar. Mısır zaten yıllarca sıkıyönetimle yaşadı. Darbeye ve katliama sesini çıkarmayanlar sıkı yönetime mi karışacak.
General Sisi'den yeni bir Nasır figürü üretilecek. Bu plan bölge için çok önemli. Zaten Mısır'da demokrasiye inanmayan gruplar var. Bunlar,İhvana "biz size demedik mi demek için" darbecilerin yanında duruyorlar. Başka bir plan ise İhvanı, Seyit Kutup döneminde olduğu gibi yer altına çekerek Terörist damgası vurmaya çalışacaklar.
Rusya, Suriye'de Esat'a destek veriyor.. Mısır'da darbe için ne dediğini duyan  var mı? Rusya bölgede Profilini oldukça yükseltti. Gerçekçi olalım. hayaller kursak da evdeki hesap bazen çarşıya uymaz. Ben Türkiye'nin sert demeçleri yumuşatarak bir yolla bu işe müdahil olmasını düşünenlerdenim. Mısır halkına, Demokrasiye, İhvana ve Mursi'ye destek yolu bulunur. Ayrıca Türkiye bölgede denklem dışında kalmamalı.
"Bir şeyin hepsi ele geçmezse hepsini de elden bırakmamalı" sözü meşhurdur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.