"Gezi Parkı mahkemeye kaldı"

A -
A +
Üç haftadır protesto gösterileri, görüntüleri ve tartışmalarıyla parkçılarla beraber yatıp-kalkıyoruz...
AK Parti hükümeti; Taksim Gezi Parkı'nda çevre hassasiyetiyle başlatılan ve bazı illere de sirayet eden protesto gösterilerinin maksadını aştığı, içte ve dışta politik istismar aracı haline sokulduğu, ülkemizin itibarını, demokrasinin imajını, ekonominin istikrarını zedelediği kanaatiyle bu gösterilerin bir an önce sonuçlanmasını istemiştir.
Gezi Parkı'nda yatıp-kalkan protestocular, hükümet geri adım atıncaya kadar, demokratik haklarını kullandıklarını ifade ederek eylemi sürdürmektedirler. Pek çok örgüt mensubu, binbir çeşit pankart, flama  ve duvar  yazıları ile kirli-paslı vaziyette bu eylemlerine devam ediyorlar. Bu kirli-paslı halleri Başbakanın da ifade ettiği gibi, çeşitli söylentilere neden olmaktadır. Yeme-içme, lojistik ve bireysel doktor desteği alsalar da bu park ortamı; çevreci iddiasında bulunan bu insanların nezafetini ve yaşam ortamını yansıtmamaktadır. Bu nedenle gaz sıkan polis yerine il sağlık müdürlüğünün hizmetine ihtiyaç duyacakları bir ortam oluşmuş durumda.
İki hafta üst üste cumartesi günleri ve en son çarşamba günü bizzat parkta eylemcilerin arasında dolaştım. İster ayran içenlerden, ister viski yudumlayanlardan olsun, dışarıdan gazel okuyan, yazar ve yorumculardan değilim. İntibalarımı yazıyorum. Ayrıca sıcak bir mevsimde olmamız, durumu daha önemli hale getiriyor. Kimi, neden neyi protesto ederse etsinler, fikirlerine ve tavırlarına katılmasak da neticede bunlar bizim insanımız... Bu eylemler, içeride ve dışarıda ciddi anlamda istismar edildi, ediliyor ve maalesef edilecek. AK Parti'ye ve özellikle Başbakan Erdoğan'ın tavrına karşı sert eleştirilerin zemini haline getirildi. On yıl hizmetin sonucu bu bir kırılmadır...
Başbakan bu eylemlerle ilgili seyahat dönüşü karşılamalarda, salı günü grupta ve çeşitli vesilelerle yaptığı konuşmalarda kendisine yöneltilen itham ve iddialarla ilgili tavrından geri adım atmayacağını söylemişti.
Ancak bir inatlaşma uğruna bu eylemin uzamasının ülkeye zarar verdiğini en iyi başbakan bilecek elbette. Bu nedenle perşembe günü başlattığı Taksim Gezi Parkı Platformu temsilcilerinden oluşan çeşitli gruplarla sabaha kadar yaptığı görüşmeler sonucu bir orta yolun bulunduğu ve yargı kararının bekleneceği haberi yayıldı. Hayırlı bir gelişme oldu.
Ayrıca dün gece İstanbul Valisi takdire şayan bir hareketle tabanın, yani eylemcilerin nabzını tutmak için bire bir eylemci gençleri, babacan bir abileri olarak dinledi. Valimizin bu hareketi yumuşamanın önemli bir adımı oldu. Eylemcilere devletin soğuk ve emredici yüzü yerine "Vali Abi"nin sıcak eli değdi.
Sonuç: Bana göre kavganın kimseye faydası yok. Mahkemeye havale edilmesi herkes için hayırlı. ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ...
Ara çözüm olarak parkı boşaltalım kararı bekleyelim...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.