Sonbahar iyi gelsin

A -
A +
On yılı aşan bir süredir AK Parti iktidarda. Başta büyük şehirler olmak üzere pek çok il ve ilçemizi de AK Partili belediye başkanları yönetmektedir. Demokratik siyasal hayatımızda hiçbir partiye nasip olmamış bir başarı bu.
Bu kadar uzun ve yaygın bir iktidarın, hem kendi içinde hem de desteğini aldığı halk nezdinde yıpranması tabiidir.
Sık sık yapılan kamuoyu araştırmalarını esas alırsak AK Partinin bugün için % 50 civarında bir halk desteği görülmektedir. Bu desteğin sosyolojik analizi uzunca bir yazı konusu. Buna girmeyeceğim...
AK Parti; bu on yıllık iktidar süresince yapısal reformları, çok önemli ve büyük projeleri, Türkiye'nin her bölgesine yapılan yatırımları, eğitim, sağlık, ulaşım ve haberleşme alanında yapılan büyük atılımları, Türkiye'yi her alanda büyütmüş ve bölgenin yıldızı haline getirmiştir.
Uygulanan disiplinli para politikaları ve ekonomi enstrümanlarının ahenkli işleyişiyle; ABD ve AB ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken Türkiye'yi bu ekonomik performansıyla dış yatırımcılar bakımından cazibe merkezi haline getirmiştir.
AK Partinin karşısında -biri ana muhalefet olmak üzere- üç muhalefet partimiz var. Bu partiler maalesef çağı okuyamamış, kendilerini yenileyememişlerdir. Bu nedenle bu partilerin ilkeleri, programları, liderleri ve mesajları halkı yerinden kımıldatmaya yetmemektedir. Halka heyecan vermemektedirler. Bu partilerin "medyada yer bulamıyoruz" iddiaları doğru olsa bile bu mazeret yeterli değildir. Bu muhalefet neden kısır, bunun nedenlerine de girmeyeceğim...
Demokrasilerde iktidar kadar muhalefet de önemlidir. Gerçek demokrasilerde iktidarın icraatlarını denetleme görevi hiç şüphesiz güçlü ve alternatif olma mesajı verebilen muhalefetindir. Sövme, iftira ve hakaret ne muhalefetin ne de iktidarın dili olamaz. Muhalefet görevi dört dörtlük yapılamadığı zamanlar da derinlerde başka şeyler düşünülmeye başlanıyor. Bunu gördük ve yaşadık.
Görülüyor ki muhalefet kendini yenileyemezse; AK Partinin alternatifi yoktur. AK Partinin rakibi bizatihi kendisidir. Mesele de zaten buradadır.
Önümüzdeki yıllarda sandıklar birleştirilmediği takdirde üç seçim görünüyor. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Parlamento seçimleri. 76 milyonu ve ülkemizi umut gören pek çok mazlum Müslümanları ilgilendiren çok önemli bir seçim sürecine girilmektedir.
Gezi Parkı olaylarını ve bu olaylarla başlayan sokak muhalefetini, buna bağlı olarak yurt içi ve yurt dışı ciddi sarmalları ve provokasyonları AK Parti için bir şans ve bir fırsat görüyorum. Kendisi, kendinin rakibi olan bir parti için bu olaylar sakin bir şekilde ele alınır ve iyi analiz edilir, gerekli tedbirler alınırsa üç seçimden de başarıyla çıkacağına inanıyorum.
AK Partinin önemli ismi Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, bir açıklamasında "Gerim gerim gerildik" dediler. Ayrıca son TRT röportajında eylül için birtakım hazırlıklar yapıldığını istihbarat ediyoruz, dedi. Bunlar çok önemli...
.....
Kadir gecenizi ve Bayramınızı şimdiden tebrik ederim efendim. (F.K.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.