Süreç zorda mı?..

A -
A +
Ülkemizin en önemli meselesi PKK terörüdür.
AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan büyük bir risk alarak kapsamlı bir "Barış ve Kardeşlik Projesi"ni başlattı. Barış gerçekleşirse, ülkemize ve bölgeye refah ve huzur gelecek analar ağlamayacak.
Konuyla ilgili "Süreç Yokuş Çıkıyor" başlıklı 29 Mart tarihli makalemde bazı endişelerimi belirttim. O günden bu yana meydana gelen gelişmeler ve özellikle Gezi  eylemlerinden sonra bölgeden gelen görüntüler, PKK'nın adam kaçırma, şantiye basma, araç-gereç yakma gibi eylemleri süreci daha da yokuşa sürdü.
63 Âkil Adamın temasları sırasında karşılaştıkları, halkımızın "ne oluyoruz" sorusunda mündemiç tereddüt ve korkuları tam izale edilememişken PKK'nın bu eylemleri ve söylemleri süreci baltalamaktadır.
Uluslararası bazı ülkelerin ve yerli iş birlikçilerin nihai hedefi bölgede parçaları birleştirerek bir Kürt devleti oluşturma hayal ve gayretleri daima olmuştur. Ancak gerçekçi olmayan ve Kürt kardeşlerimizin de zararına olan  bu amacın gerçekleşmesi de imkânsızdır.
KCK'daki "Yeniden yapılanma" PKK'nın düşük profilli de olsa eylemlerini sürdürmesi, silahlı militanların sınır dışına çekilmede ayak sürümesi, Kandil'den gelen açıklamalar ve nihayet Suriye PYD'sinin özerklik ilanı kafaların arkasında başka hesaplar olduğunu göstermektedir. Bu durum halkımızda tereddütleri arttırdığı gibi barış ümitlerini kırmakta ve Hükümeti, kurumları ve "barış için gövdemi koydum" diyen Başbakan'ı zor durumda bırakmaktadır. Öcalan'ın mesajları, KCK yapılanması ve Suriye'deki gelişmelerden sonra bir daha okunmalı. Barış takiye kaldırmaz!
Peygamber Efendimiz "Ameller niyete bağlıdır" buyurmuştur. Niyet neyse açıkça ortaya konmalı. Ne isteniyor ne istenmiyor açık seçik belirtilmeli. Millete de açıklanmalı. Niyet başka, ortaya konan amel -icraat- başka olursa bu tavır barış sürecini zora sokar. Barış deyip, paralel devlet yapısı oluşturmak... Barış deyip bölgede güvenlik birimleri kurmak...  Barış deyip mali (vergi toplama) birimleri oluşturmak... Niyet başka amel başka olduğunu göstermez mi?
Barış süreci üç aşamada tamamlanacaktı. Daha birinci aşama tamamlanamadı. Silahlı militanlar sınır dışına çıkacaktı. Başbakan %15 çıktı diyor. Bunlarda yaşlı ve hastalar olduğu söyleniyor. Yeni militan yetiştirmek için  2000 kişi dağa alındı eğitiliyor, haberleri dolaşıyor. Bunlar barış hazırlığı mı, terör hazırlığı mı, anlayan biri söylesin!..
18 yılımı İhlas Haber Ajansı'nda olmak üzere 30 yıllık idareciliğimde şubat ayında kaybettiğimiz merhum Enver Ören ağabeyimden "Doğru bilgiyle doğru karar alınır, doğru kararla doğru neticeye gidilir" gerçeğini öğrendim ve tatbik ettim.
TBMM başta olmak üzere hükümetin Başbakan'ın devlet kurumlarının doğru karar için doğru bilgiye ihtiyacı var. Barışa dosdoğru niyet ve bilgiyle ulaşılır... "Yalan sözler den, kaçamak davranışlardan ancak zarar ve ziyan olur."
Barış olmazsa; sonrasını düşünmek bile istemem...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.