Yorumsuz…

A -
A +
"Gezi  Parkı" tartışmaları sürüyor. Başbakanın "Millî İradeye Saygı" mitinglerinde eylemcilere ilişkin yaptığı konuşmalar ve Demokrasi tanımı AB'den ABD'ye kadar tartışılıyor. Başbakanın ABD Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde Obama'nın da "Gezi Parkı" topuna girdiği anlaşılıyor.
Bu eylemler, ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarına zarar verdi. Belki de gezinin gündemde tutulması, mahut lobilerin, iç ve dış provokatörlerin işine yarıyor. Umarım en kısa zamanda bu Gezi ikliminden çıkarız. Zaten  TBMM'de araştırma komisyonu da kuruluyor.
Gezi eylemleri, "Barış Süreci" ile "Suriye politikamızı" da perdeledi... Yıllarca PKK terörünü ülkemize karşı kullanmış, Esad sülalesi ve şürekası, "Barış Sürecini" akamete uğratmak için kuşkusuz elinden geleni yapacaktır.
Süreç; zorlu, çetin ve oldukça da karmaşık. 30 yılı terörle geçmiş, 90 yıllık bir yanlışın düzeltilmesi o kadar kolay değil elbette. Her an her türlü provokasyona da açık. Bir silah sesi, bir damla kan her şeyi berbat edebilir.
Geçtiğimiz çarşamba akşamı Başbakan Erdoğan, 80 gündür arazide çalışan Âkilleri 4 saat dinledi. Hazırladıkları raporları aldı. Bundan sonraki çalışmalarda bu raporlar değerlendirilecektir. 76 milyonun 60 biniyle görüşmüşler. Bu süreç, uzun ince bir yol. Daha çok konuşup-yazacağız.
Suriye konusunda iki buçuk yıldır en yüksek perdeden her şeyi söyledik. Buna rağmen Esad yerinde, biz de ABD ve Rusya arasındayız.
5 Kasım 2012 tarihli "Suriye'ye bahar mı geliyor kış mı?" başlıklı yazımda Suriye'de kimlerle iş tuttuğumuzu ve düşündüklerimin çok azını yazdım. Bugün sizlere Suriye konusunda iki yazarın geçen hafta yazdıkları yazılarından kısa alıntılar yapacağım.
***
Fehmi Koru: Kavanoz dipli dünya başlıklı yazısında; ABD Suriye'de Esad sonrası idareyi ele alacakların Tunus ve Mısır'daki  gibi "Müslüman Kardeşler" ağırlıklı olmasını arzu etmiyor; farklı bir muhalif tablo ortaya çıkana kadar  da fazla müdahil görünmek niyetinde değil. Ölü sayısı 100 bini, mülteci sayısı birkaç milyonu bulmasına rağmen...
İki lider arasındaki telefon görüşmesinde "Gezi Parkı" konusunu acaba ilk kim açtı? Obama mı, yoksa Erdoğan mı?
***
Amerikalı ünlü uzman Dr. Paul SULLIVAN,Türkiye gazetesinde 21 Haziran tarihli KATAR ATEŞLE OYNUYOR başlıklı yazısında; Bu aniden gelen servet, liderlerin cebine gitti. Suriye'deki muhaliflere çok destek verdiler. Mısır'daki Müslüman Kardeşler'i finanse ettiler. 
Katar'da hiç stratejik derinlik yok. Muhtemelen karıştıkları ülkelerden bir geri tepki olacaktır. Bu hemen hemen kesindir.Katar'ın desteklediği muhalifler Esad sonrası dönemde söz sahibi olsalar bile Suriye'de Katar'ın yaptıklarını unutmayacak çok fazla insan olacaktır. (Suriye'ye karşı bizimle hareket eden iki ülkeden biri Katar diğeri Suudilerdir. FK)
Yorum yok...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.