Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
6 saat 4 dakika önce

Fatih Sultan Mehmed göçeli 543 yıl oldu! Ebu'l-Feth dualarla anıldı

İstanbul'u fethederek Peygamberimizin müjdesine mazhar olan, "Ebul-Feth" ve "Fatih" unvanını alan Sultan Mehmed Han'ın vefatının üzerinden 543 yıl geçti. Dünya tarihinde çağ açıp çağ kapatan, Osmanlı'yı devletten imparatorluğa dönüştüren Fatih, hem alimlere hürmeti, hem de ilim, kültür ve sanata verdiği desteklerle çığır açan bir dâhiydi. Unutulmaz şahsiyetiyle istirahatgâhı olan türbesinde bugün dualar edildi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
6 saat 32 dakika önce

Kaftanından kılıcına! Fatih Sultan Mehmed'in şahsi eşyaları Topkapı'da sergileniyor

İstanbul'u fethederek "Ebu'l-feth" yani "Fethin babası" ünvanını alan, Osmanlı Devleti'ni imparatorluğa taşıyan, çağ açıp çağ kapayan ve şehre çok sayıda eser kazandıran Fatih Sultan Mehmed'in vefatının üzerinden 543 yıl geçti. Sultanın şahsi eşyaları Topkapı Sarayı'nda sergileniyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 20 dakika önce

Senaryo fikri olanların dikkatine! Bakanlıktan sinema sektörüne 34,5 milyon lira destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, senaryo ve diyalog yazım, kısa film yapım, kısa animasyon film yapım ve yerli film gösterim projelerine 2024 yılı desteklerini açıkladı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 53 dakika önce

Sivaslılar 9 yıldır bugünü bekliyor! Anadolu'nun El Hamra'sı açılıyor

Avrupalıların "Anadolu'nun El Hamrası" dediği, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın açılışı 6 Mayıs pazartesi günü gerçekleştirilecek. UNESCO tarafından Türkiye'de koruma altına alınan ilk eser olan tarihi yapıda 9 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlandı.
 - Milyonlarca yılda oluşan peribacalarına hafriyat!
7 saat 57 dakika önce

Milyonlarca yılda oluşan peribacalarına hafriyat döktüler!

Gümüşhane'deki doğa harikası peribacaları yol inşaatında tahrip edildi. Üzerine hafriyat dökülen peribacalarının eski görüntüsünden eser kalmadı. Yöre sakinleri olaya isyan ederken yapıların kurtarılması için yetkililere çağrıda bulundu.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
9 saat 12 dakika önce

Yapay zeka Avind'den sanat sohbeti! İstanbul Dijital Sanat Festivali başladı

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen "İstanbul Dijital Sanat Festivali" (IDAF), Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluştu. Festivalin açılış programında ayrıca yapay zeka robotu Avind konuşma yaptı.
 - Tamer Karadağlı: Trabzon seyircisi son derece seçici
9 saat 40 dakika önce

Karadeniz Tiyatro Festivali başladı! Tamer Karadağlı: Trabzon'da yeni sahneye ihtiyacımız var!

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 24. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılışı yoğun yağmur altında yapıldı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya vatandaşlar kortej yürüyüşü boyunca yoğun ilgi gösterdi.
 - Amy Winehouse’un hayatı beyazperdede
16 saat 25 dakika önce

Amy Winehouse’un hayatı beyazperdede... Işıltılı dünyadan çıkan karanlık bir hikâye

İngiliz şarkıcı Amy Winehouse’un çalkantılı kısa hayatı beyazperdede...
 - İstanbul’da renkli festival başladı
16 saat 30 dakika önce

Dijital sanat ekran koruyucu değil! İstanbul’da renkli festival başladı

İstanbul Dijital Sanat Festivali küratörlerinden Rahim Ünlü “Dijital eser arkasında bir felsefe taşıyorsa ‘ekran koruyucu’ olarak bakamazsınız” diyor.
 - Sinemada bu hafta | Çarpıcı bir hukuk filmi
16 saat 40 dakika önce

Sinemada bu hafta | Adalet nerede? Çarpıcı bir hukuk filmi: “Tereddüt çizgisi”

Bir cinayet zanlısını savunan avukat Canan’ın sıkışmışlığını merkezine alan “Tereddüt Çizgisi”, cevaplar vermek yerine, seyirciyi adalete dair sorgulama yapmaya iten bir film.
 - 2500 yıllık antik yola beton!
02 Mayıs 2024 - 18:09

2500 yıllık antik yola beton! Skandal görüntüler sonrası karar çıktı

Aydın'da, Herekleia Antik Kenti’nden Beşparmak Dağları’na kadar uzanan tam 2500 yıllık tescilli antik yola asfalt döküldü. Skandal olayla ilgili inceleme başlatan Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yoldaki betonun kaldırılmasını kararlaştırdı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
02 Mayıs 2024 - 17:47

Haberimiz ses getirdi! Necip Fazıl Kısakürek Müzesi'nde yeni gelişme

Gazetemizin gündeme taşıdığı üzücü gelişme hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy talimat vermiş ve yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenilmişti. Bakanlığın nasıl bir düzenleme yapacağı belirsizliğini korurken, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı (NKFKAV) isimsiz bir hayırseverin mekanın 1 yıllık kirasını karşıladığını duyurdu.
 - Uluslararası Turan Film Festivali'nde Koçyiğit'e ödül
02 Mayıs 2024 - 17:18

İzmir'de Türk dünyası sineması rüzgarı! Uluslararası Turan Film Festivali başladı

"Kızılelma" temalı Uluslararası Turan Film Festivali Ege Üniversitesi'nde gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Programa katılan Hülya Koçyiğit
 - Güneydoğulu gençler kültür sanatta yarışıyor!
02 Mayıs 2024 - 16:41

Güneydoğulu gençler kültür sanatta yarışıyor! Bakanlık finalle taçlandırıyor

Diyarbakır'da, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları Güneydoğu Anadolu Bölge Finali" tiyatro dalında devam ediyor.
 - Eurovision'a Filistin yasağı getirdiler
02 Mayıs 2024 - 15:58

Eurovision'a Filistin yasağı getirdiler!

Avrupa Yayın Birliği (EBU), İsveç'in Malmö kentinde 11 Mayıs'ta yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda davetlilerin Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağını duyurdu.
 - İran'dan ses getiren diziye yasak!
02 Mayıs 2024 - 15:22

İran Haşhaşiler'den rahatsız oldu! Mısır yapımı diziye getirilen yasak tartışılıyor

İran’da Hasan Sabbah’ın Haşhaşilerin ortaya çıkışını anlatan Mısır yapımı diziye yayın yasağı getirildi. Başta yayıncı kuruluşlar olmak üzere verilen karar tepkiyle karşılandı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
02 Mayıs 2024 - 14:49

Efes'te yıldızlar altında tarih yolculuğu başladı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, Gece Müzeciliği uygulaması için yenilenen ışıklandırmasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
02 Mayıs 2024 - 14:19

Yabancı öğrencilere Osmanlı turu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde farklı ülkelerden gelen öğrencilere Bilecik'te Osmanlı Tarihi gezisi yapıldı. Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerden oluşan gençler 'Kayı' kostümleri giydi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
02 Mayıs 2024 - 13:13

Enkazın altından tarih çıktı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrası İlçe Müftülüğüne ait eski kuran kursunun sıvaları dökülünce, Osmanlı dönemine ait yapı ortaya çıktı. Çeşme olduğu zannedilen yerin aslında Kuran kursu girişi olduğu öğrenildi.
 - Sevinçleri kursaklarında kalabilir!
02 Mayıs 2024 - 11:04

BBC'den İngiliz sömürgesi haberi! Yağmalanan Asante altınlarının hikayesi

Merkezi İngiltere'de olan haber servisi BBC, "Asante altın eserleri: Gana, İngilizler tarafından yağmalanan 'taç mücevherlerinin' sergilenmesine seviniyor" başlığıyla İngilizlerin yağmaladıkları eserleri iade edilişini aktardı. Habere göre Ganalıların çok sevinmemesi gerekiyor. 150 yıldır sömürülen Asante Krallığı'nda neler olduğunu, kaçırılan altınları ve bölgenin kısa hikayesini araştırdık. İşte BBC'nin aktardıklarının perde arkası...
 - Paul Auster hayatını kaybetti
01 Mayıs 2024 - 09:04

Paul Auster hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören dünyaca ünlü yazar Paul Auster 77 yaşında hayatını kaybetti. 
Sona Git