- 2. Dünya Savaşı'nda kaybolan kitaplar ortaya çıktı
4 saat 29 dakika önce

Grimm Kardeşler'in 27 cilt kayıp eseri keşfedildi!

Araştırmacılar Adam Mickiewicz Üniversite Kütüphanesi koleksiyonunda 27 ciltten oluşan, Grimm Kardeşler'e ait eserleri keşfetti. Bulunan kitapların etrafında özel notlar, ek açıklamalar yer alıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
5 saat 27 dakika önce

Cannes Film Festivali jürisinde sürpriz isimler! Aday filmler de tamamlandı

Bu yılki Cannes jürisi tamamlandı. Intouchables (Can Dostum) ve Lupin yapımlarıyla meşhur olan Omar Sy, pek çok Hollywood filminde rol alan Fransız oyuncu Eva Green ve bu yılın Oscar adayı Killers of the Flower Moon'un başrolü Lily Gladstone eklendi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 38 dakika önce

2 bin yıllık kalenin 20 yıl süren restorasyonu! 2 ay içinde ziyarete açılacak

Restorasyon çalışmalarında sona gelinen Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki 2 bin yıllık Yeni Kale’nin (Eski Kahta Kalesi) 2 ay içerisinde yeniden turizme açılması bekleniyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 49 dakika önce

5 asırlık şaheser cami UNESCO ile dünyaya açılıyor

Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerinde devlet kademelerinde görev alan Çoban Mustafa Paşa, vefatının 496. yıl dönümünde Kocaeli'de anıldı. Gebzeliler 2024'ü 'Çoban Mustafa Paşa Yılı' etti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
11 saat 14 dakika önce

Ödül almaya gelmediler! 43. İstanbul Film Festivali sahiplerini buldu

İKSV tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerine verildi. Festivale Fipresci Ödülü ve Jüri Özel Ödülü'nü alan Anna Buryachkova ve Ena Sendijarevic ödüllerini almaya gelmeyip online katıldılar. Mesajında Sendijarevic ödülünü Filistin'e adadığını söyledi. Altın Lale Ödülü ise tartışmalı konusu olan "Yurt" filmine verildi.
 - Karakterler cinsiyet değiştiriyor!
16 saat 14 dakika önce

Ben bir masal uy-dur-dum! Klasik çocuk eserleri değiştiriliyor, edebiyatçılar tepkili

Artık Pamuk Prenses değil Pamuk Prens var, Kırmızı Başlıklı Kız başka maceralara atılıyor ve kimse beyaz atlı prens beklemiyor… Son yıllarda kadim masallar “eşitlikçi” olmadıkları gerekçesiyle değiştirilerek yayımlanıyor. Sorularımızı cevaplayan edebiyatçılar ise bunun masalların ruhuna uygun olmadığını savunuyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
16 saat 23 dakika önce

Osman Hamdi’nin kızına mektubu gün yüzüne çıktı

Türk müzeciliğinin kurucu ismi ve modern anlamda Türk resim sanatının köşe taşı sayılan ressam Osman Hamdi’nin orijinal imzalı el yazısıyla kızına kaleme aldığı mektubu gün yüzüne çıktı.
 - Gençlerden dikkat çeken Gazze filmi
28 Nisan 2024 - 13:53

Gençlerden dikkat çeken film! Çanakkale'de Bir Gazzeli: Ubeyde

Oyuncu kadrosunun tamamı üniversiteli ve liseli gençlerden oluşan "Çanakkale'de Bir Gazzeli: Ubeyde" filminin Bahariye Mevlevihanesi'nde ön gösterimi yapıldı. Bir farkındalık projesi olan filmin gelirleri Gazze'ye bağışlanıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 17:45

Eski Van ayağa kaldırılıyor! 750 yıllık tarihi eserler elden geçiriliyor

Eski Van Şehri’nde yer alan ve Selçuklu dönemi eseri olan tarihi Van Ulu Cami başta olmak üzere; Kızıl Minareli Cami, Horhor Cami ve Miri Ambarı’nda restorasyon çalışmaları başladı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 17:16

Erzincan'ın kültür rehberine büyük ilgi! Uygulama 4 ayda onbinlerce kullanıcıya ulaştı

Erzincan'da valiliği şehrin sosyal, kültürel ve tarihi özelliklerinin yanı sıra doğa sporları, sportif aktiviteler ve proje tanıtımları için "Rota Erzincan" uygulamasını geliştirdi. Uygulama 4 ayda 198 bin kullanıcıya ilgiyle karşılandı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 16:50

Cevher Dudayev'e vefa! Çeçen lider unutulmadı

"Vefatının 28. yılında Cevher Dudayev" programıyla Çeçenistan kurtuluşu hareketinin lideri İstanbul Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Ofisi ve Kafkas Vakfı tarafından unutturulmadı. Konferansa eşi de katılarak teşekkür etti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 15:17

Hacer-ül Esved'in bir parçası burada! Mimarların ve mobilyacıların müzesi Merik Konağı

Mimarlık ve mobilya müzesi olan ve Osmanlı'nın saray, köşk ve konak mimarilerinden örneklerle inşa edilen Merik Konağı, sahip olduğu önemli kültürel miras koleksiyonuyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 14:13

Harry Potter'a yeni kayıt! 100'den fazla oyuncuyla bir araya geliyor

J.K. Rowling'in yedi orijinal Harry Potter kitabı yeni bir sesli kitap serisine kavuşuyor. Dünyanın en kısa sürede en çok dinlenen kitabı rekorunu kıran kitaplar, 100'den fazla ses sanatçısıyla yeniden seslendirilecek.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 12:02

Fevzi Çakmak'ın araştırdığı mağaralar! Bir zamanlar Çemişgezek Urartu diyarıydı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan Urartu mağaraları resmi olarak bilinenlerin dışında, sözlü tarih olarak da halk hafızasında yaşatılıyor. Vaktiyle Fevzi Çakmak buraya gelip mağaralardaki gizli geçidi araştırıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 11:40

Türkiye'den Moğolistan'a bilim ve kültür desteği!

Moğolistan'ın başşehri Ulanbator'da "Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsü"ne biyoarkeolojik laboratuvar kuruldu. UNESCO bünyesinde faaliyet gösteren tesise Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından malzeme ve ekipman desteği verildi.
 - Türk-Yunan dostluğu için "Romeo ve Juliet" adımı!
27 Nisan 2024 - 10:42

Türk-Yunan dostluğu için "Romeo ve Juliet" adımı! Kültür Bakanları birlikte seyretti

Önceki gün AKM'de prömiyeri yapılan William Shakespeare'in meşhur eseri "Romeo ve Juliet" ülkeler arası dostluk projesi olarak hayata geçirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) gösterimde bir araya geldi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Nisan 2024 - 09:19

Necip Fazıl Müzesine Bakanlık el atıyor

Ekonomik sebeplerle kapanma kararı verilen “Necip Fazıl Müzesi” için Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
26 Nisan 2024 - 17:41

Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem! Kazı başkanı değişti

Temmuz’da yeni kazıların başlayacağı belirtilirken, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin’in kazı başkanı olarak görevlendirildi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
26 Nisan 2024 - 16:54

Pakistan'ın ilk el yapımı animasyon filmi geliyor! Cam İşçisi'nin fragmanı yayınlandı

Usman Riaz'ın filmi The Glassworker'in (Cam İşçisi) ilk fragmanı yayınlandı. Cannes Film Festivali'nde de gösterilecek filmin Pakistan'da vizyona girmesi için tarih belirlendi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
26 Nisan 2024 - 13:10

Firavunların merkezi Nubiya Müzesi

Dünya tarihinde iz bırakmış eski ve yeni birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mısır'daki Nubiya Müzesi'nde firavunlara ait eserler sergileniyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
26 Nisan 2024 - 10:59

Ben geldim dedem! Kahramanlar "57. Alay Vefa Yürüyüşü" ile anıldı

Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda canlarını ortaya koyarak düşmanın üzerine yürüyen ve adını tarihe "kahraman birlik" olarak yazdıran "57. Piyade Alayı" için vefa yürüyüşü yapıldı.
Sona Git