Çatı ittifakının akıbeti

A -
A +

Çankaya'ya noter değil; cesaret, ufuk, dâvâ ve şuur sahibi bir Cumhurbaşkanı seçilecektir.
*
Aslolan şu veya bu ismin seçilmesi değil, milletin bugününün, istikbalinin ve bizden çok şey bekleyen ümmetin kazanmasıdır. Değerlendirmemiz bu zaviyeden olacağı cihetle bazı arzulara mugayir gelebilir. O, onların takdiridir. Bize düşense, isabetle bakmak, doğru düşünmek ve dosdoğru yazmaktır.
Teşhis ve tahlil kabiliyetine sahip olan herkesin kolayca tesbit edebileceği gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde galip gelecek ismin Recep Tayyip Erdoğan olacağı net şekilde ortadadır. Bu aday, ama birinci turda yani 10 Ağustos 2014'te, ama ikinci tur olan 24 Ağustos seçiminde Çankaya'ya çıkar. Bize göre ilk tur ihtimali yüzde 90'dır. Sn Tayyip Erdoğan, yerli, millî ve şuurlu bir devlet adamıdır. Sn Ekmeleddin İhsanoğlu, Erdoğan muhalifi olmaktan da öte Erdoğan düşmanı, dış ve iç güç odakların uzun süre üzerinde çalıştığı ve fakat yanlış ata oynama hatasına düştükleri bir projedir.
Yanlış attır çünkü:
Çünkü; aidiyetini,  mazisini, yetiştiği çevreyi  terk ederek bir iddianın peşine düşen hiç kimse muavaffak olamaz. İlgili kimse, "kamalist " ceberrutluktan dolayı Türkiye'den çıkmak zorunda kalmış bir babanın evladıdır. O  ise ritueli ile birlikte bu isme biatını ilân etti. Bugüne dek islamcı bilindi, vardığı son noktaysa laikçilikten bir önceki kapıdır. Adeta Danimarka sendromunu yaşamakta. 28 Şubatta kendisine zulmeden Kemal Alemdaroğlu ile bugün aynı ortak dünya görüşüne varmıştır. İRCİCA ve İKT'de kendisine yüklenen fikrî muhteva ve mükellefiyete taban tabana zıt anlayıştaki bir zihnî yapıda  olduğunu vazife  başında  iken değil, ayrılmaya yakın ve ayrıldıktan sonra ifade etmiştir. Suriye ve Mısır mes'elelerindeki görüşleri katıksız CHP tezidir. Filistin mevzuunda  alnından tek damla ter düşmeden kırık Türkçesiyle söylediği "İsrail ve Filistin arasında tarafsız olmak lazımdır!" sözü ise kan donduracak ve vicdan sahiplerini uykusuz bırakacak cinsten  bir sorumsuzluk örneğidir...
İlk ismiyle Muhammed Ekmeleddin İhsan veya değişiklikten sonra Mehmet Ekmeleddin İhsan, sonraki ismiyle Mehmet Ekmeleddin İhsanoğlu ve nihayet Ekmel İhsanoğlu'nun seçilmesi muhaldir. Cins Arap atıyla mahalleye süt taşıyan lalettayin bir atın yarışı ne ise bu yarış da odur. Yurt dışında doğmuş,  hayli ömrü yurt dışında geçmiş, Türkiye'yi bihakkın tanımayan, ortama göre şekil alan, devlet adamında olması şart kuvvetli irade melekesine uzak  bir salon adamını Türkiye'ye layık Cumhurbaşkanı olarak düşünmek herhalde bu millete iltifat olmaz.  
Sn İhsanoğlu seçilemez; fakat kendisine destek olanları zora sokar.  Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Çatı İttifakı'nda krizler çıkması kaçınılmazdır. CHP'de ulusalcı kamalist cephe hesap sorarak genel merkezi kongreye zorlayabilir. Bu rüzgârın etkisiyle MHP'de de benzer tetiklenmeler olabilir. 2015'te muahlefeti yeni genel başkanların temsil etmesi mümkündür. Bir diğer kaybeden de Paralel Yapı olur...  
Ağustos ayları bu milleti sever..
Bu ağustosta bir ayıklanma yaşanacağa benziyor...
İttihatçı ittifak, Tek Parti Zihniyeti, statüko ve vesayetin her çeşidi ayıklanacaktır. Eylül 2014'ün bu günlerden, 2015'in de 2014'ten daha güzel olacağına şüphe yoktur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.