Müminler Hırka-i Şerif’e koştu

Düzenleyen:
Müminler Hırka-i Şerif’e koştu

Ramazan 2016 Haberleri

Mukaddes emanetlerden, Peygamber Efendimiz’in hırkası, ramazan boyunca İstanbul Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde görülebilecek.

Peygamber Efendimiz’in vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretleri’ne bırakılan ve nesli tarafından günümüze kadar ulaştırılan Hırka-i Şerif, dün Fatih Hırka-i Şerif Camii’nde ziyarete açıldı. Ramazan ayı boyunca ziyaret edilebilecek olan Hırka-i Şerif, ilk ziyaret gününde vatandaşların akınına uğradı. Mukaddes emaneti görerek, bereketlenmek isteyen vatandaşlar caminin kapılarında uzun kuyruklar meydana getirdi. Bazı vatandaşların da gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Hırka-i Şerif’i ziyaret etmek için Sinop’tan gelen bir vatandaş, “Hırka-i Şerifi görmek için 600 kilometre uzaktan geldim. Çok heyecanlıyım, herkesin gelip görmesini çok isterim” şeklinde konuştu. 
Hırka-i Şerifin ziyarete açılması vesilesiyle düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul Müftüsü Yaran’ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Rahmi Yaran, her yıl ramazan ayının ilk cumasında peygamberimizin mübarek emanetini görmenin mutluluğunun yaşandığını söyleyerek, “Onun şefaatine nail olmak için buraya geldik’’ dedi. Veysel Karani hazretlerinin 58. kuşak torunu Gülay Köprülü de, Peygamberimizin mukaddes emanetini yüzyıllardır korumanın ve bugünlere taşımanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...