Kudüs’e sadaka taşıdılar

Düzenleyen:
Kudüs’e  sadaka taşıdılar

Ramazan 2016 Haberleri

Resûlullah Efendimiz’in ziyaret için seyahat edilebilecek üç mescitten biri olarak gösterdiği Mescid-i Aksâ’ya, Türkiyeli hayırseverlerin yoğun ilgisi var. Filistinli Müslümanlar bu sene de yalnız değil. Türkiye’den Kudüs’e uzanan yardım eli ile iftar sofraları kuruldu, yetimlere bayramlık, fakirlere ise erzak kolisi dağıtıldı.

Osman Sağırlı KUDÜS
Sadakataşı Derneği tarafından Kudüs’te organize edilen iftar sofralarına yüzlerce Filistinli misafir oldu. Mescid-i Aksa ve Kubbetüssahra arasındaki avluda kurulan iftar sofralarında Sadakataşı gönüllüleri ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından hazırlanan kumanyalar dağıtıldı. 
Son 5 yıldır Kudüs’te ramazan programları düzenleyen Sadakataşı Derneği sadece iftar sofraları kurmakla yetinmiyor, fakir ailelere ramazan kumanyası dağıtıyor.
İlkler burada başladı
 Sadakataşı Derneği yetkililerinden Enes Erbaş, Kudüs’ün her Müslümanın kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, İlk kıble ve Mirac hadisesine şahitlik eden mekanların olduğu bu beldelere destek olmayı görev bildiklerini söyledi. Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçükçekmece Belediyesi, Cihannuma Derneği, Belçika Aksahum Kurumu ve Türk hayırseverlerin sponsorluğunda Sadakataşı Derneği olarak buradaki Filistinli Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Sene boyunca sosyal desteklerimiz sürüyor. Ancak ramazanda biraz daha yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de ramazan boyunca 5 bin kişiye iftar, 500 aileye kumanya ve 100 yetime bayramlık giydirdik. 1000 adet Kuran-ı kerim hediye ettik. Ayrıca Mescid-i Aksa ve Kubbetüssahra arasında yer alan bölgedeki 3000 metrekarelik bir alana güneşlikler kurduk. Önümüzdeki yıllarda da bu desteklerimiz sürecek.” 
HERKES KUDÜS’TE
Üç semavi dinin  de mukaddes saydığı Kudüs, ramazan boyunca oldukça yoğun günler geçiriyor; Müslümanlar için Mescid-i Aksa, Kubbetus Sahra, Burak Mescidi, Kıble Mescidi, Hazreti Ömer Camii, Selahattin Eyyubi karargahı ve sahabelere ait kabirler büyük önem taşırken, Hıristiyanlar ise Hazreti İsa’nın çarmıha gerildiğine inandıkları Kıyamet Kilisesi’ni kutsal sayıyor. Ağlama duvarı ve Süleyman mabedi gibi yerler de Yahudiler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Birçok önemli eserin bulunduğu Doğu Kudüs’te ramazan dolayısıyla yoğun emniyet tedbirleri alan İsrail yönetimi geçtiğimiz yıllara oranla bu sene Müslümanların ibadetlerine herhangi bir kısıtlama getirmiyor.

Kudüs’e  sadaka taşıdılar

BAŞKANDAN EVLERE KUMANYA
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kudüs’teki kumanya dağıtımlarına bizzat katılarak kale içindeki eski Kudüs evlerinde yaşayan ailelere erzak taşıdı.

YETİMLERE BAYRAMLIK
Filistinli yetim çocuklar Kudüs’teki mağazalarda gönlünce bayramlık alışverişi yaptı. Sınırsız bir şekilde diledikleri kıyafeti alan çocukların sevinci görülmeye değerdi. 

Kudüs’e  sadaka taşıdılar

Mescid-i Aksa’da Cuma
İsrail, 45 yaşın altındaki Müslümanlara tatbik ettiği Mescid-i Aksa’ya ziyaret yasağını ramazanla birlikte kaldırdı. Mabede koşan 150 binin üzerinde mümin, avluya sığmadı.

 Türkiye’ye dua ediyorlar
Sadakataşı Derneği tarafından düzenlenen iftar sofralarında ramazanın tadını doyasıya yaşayan Filistinliler, Türkiyeli kardeşlerine bol bol dua ediyor 

Kudüs’e  sadaka taşıdılar

Teravih bir başka
Fırsat buldukça vakit namazlarını Mescid-i Aksa’da kılan Filislinli Müslümanlar, günlerini burada ibadet ederek geçiriyor. Kadınlar Kubbetussahra, erkekler ise Mescid-i Aksa’da teravih için saf tutuyor.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...