Sağlık - Sağlık
3 saat 56 dakika önce

5 yıldır diyalize giriyordu! Gelen telefonla mutluluğu yaşadı

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen gencin bağışlanan böbreği ve pankreası, diyabet ve diyaliz hastasına eş zamanlı nakledildi. 5 yıldır diyalize giren Mehmet Sarı, nakledilen böbrek sayesinde diyalize girmekten ve insülin kullanmaktan kurtuldu.
 - Dünyanın ilk ‘kafa nakli sistemi’ yankı uyandırdı
8 saat 38 dakika önce

Dünyanın ilk ‘kafa nakli sistemi’ yankı uyandırdı! Tarihi duyuruldu, nasıl yapılacağı açıklandı

Bilim insanları çılgın bir tıbbi buluş için kafa kafaya verdi. Yeni yayımlanan bir videoda kafa nakli ameliyatının nasıl yapılabileceğine dair ipuçları paylaşıldı. ABD merkezli BrainBridge, adlı firma, ‘kafa nakli sistemi’ geliştirdiklerini iddia etti. Yayımladıkları 8 dakikalık görüntüyle, kafa nakli konusunda nasıl bir sistemin kurulacağını gözler önüne serdi.
Sağlık - Sağlık
9 saat 15 dakika önce

Şikayetler arttı, uzmanı risk grubundakileri uyardı! Burun akıntısı, kuru öksürük şikayetiniz varsa…

Prof. Dr. Alper Şener, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımıyla solunum yolları hastalıklarında bulaş hızının yükseldiğini söyledi. Risk altındakileri uyaran Şener; gözde yaşarma, burun akıntısı, sulanma gibi şikayetlere dikkat çekti.
 - Görenler inanamıyor: 11 ayda 20 kiloyu geçti
10 saat 5 dakika önce

Görenler inanamıyor: 11 ayda 20 kiloyu geçti, ailesi de şaşkın

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde normal kiloda doğan Gülistan bebek, 11 ayda 20 kiloyu aştı. Hareket etmekte zorlanan bebeğe ‘hormon bozukluğu’ teşhisi koyuldu. Aile tedaviye destek için yetkililerden yardım bekliyor.
 - Diş ağrısı şikayetle gitti, hayatının şokunu yaşadı
10 saat 45 dakika önce

Diş ağrısı şikayetle gitti, ‘et yiyen bakteri’ kabusu oldu! Az kalsın gözünü kaybediyordu

Diş ağrısı şikayetiyle doktorun kapısını çalan bir hasta hayatının şokunu yaşadı. Diş enfeksiyonu geçirdiği öğrenilen adamın tedavi için dişi çekildi ancak sonrasında vücuduna et yiyen bakteri yayıldı. Gözü hızla şiştiği için apar topar ameliyata alındı, yapılan operasyonla hasta uzun uğraşlar sonucu sağlığına kavuştu.
 - Radyoloji uzmanlarının çalışma şartları düzenlendi
19 saat 28 dakika önce

Radyoloji uzmanlarının çalışma şartları düzenlendi

Sağlık Bakanlığı, radyoloji uzmanlarının çalışma şartlarını düzenledi, engelliye istihdamda imkan sağladı.
 - Hastaneye gitmeden muayene dönemi başladı
19 saat 46 dakika önce

Sağlıkta yeni dönem başladı! Hastaneye gitmeden muayene olunabilecek

Uzaktan rapor ve reçete yazılabilecek. Doktorlar gerekli gördüğü durumlarda, hastalara bir hastaneye giderek yüz yüze muayene olmasını önerebilecek. Sağlık verileri giyilebilir teknolojilerle ölçülebilecek.
 - Türk bilim adamları çığır açacak
20 saat 4 dakika önce

Türk bilim adamlarından çığır açacak çalışma! Tamirci hücrelerle menopozda hamilelik şansı

Dünyada ilk defa gerçekleştirilen bir çalışmada iki farklı ‘yumurta gençleştirme’ tedavisinin birlikte uygulanması sonucunda yüz hastadan 38’inde gebelik elde edildi. Çalışma sonuçları erken menopozun 20’li yaşlara kadar indiği günümüzde kadınlara annelik şansı sunuyor.
 - 10 gün şartına dikkat!
22 Mayıs 2024 - 08:07

Hastanelerde yeni dönemin startı bugün veriliyor: 10 gün şartına dikkat!

Hastanelerde yeni dönem bugün başlıyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde artık uzaktan muayene yapılacak. Muayene ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak.
 - Temizlik mendili kullananlar dikkat!
22 Mayıs 2024 - 05:41

Uzmanlar uyardı, temizlik mendillerine dikkat! Sağlık açısından oluşturduğu riskler bitmiyor

“Deride kuruluk, soyulma, çatlama, egzamaya yol açabilen; öksürük, hırıltı, nefes darlığına sebep olabilen kullan-at mendillerin kullanımı sınırlandırılmalı.”
Sağlık - Sağlık
21 Mayıs 2024 - 17:32

Bakliyatlarla gelen sağlık: obezite ile mücadelede anahtar rol oynuyor

Obezite, hem dünya genelinde hem de Türkiye'de artarak büyüyen bir halk sağlığı sorunu olarak günümüzün en büyük mücadelelerinden biri haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, obezite aşırı yağ birikimiyle karakterize edilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 22 Mayıs Avrupa Obezite Günü vesilesiyle, Reis Gıda olarak obeziteyle mücadelede kritik bir rol oynayan bakliyatların sağlık avantajlarını ve sürdürülebilir beslenme çözümleri üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.
 - Sık idrara çıkma şikayetiyle gitti, hayatının şokunu yaşadı
21 Mayıs 2024 - 15:29

Sık idrara çıkma şikayetiyle başvurdu, hayatının şokunu yaşadı! Tümörü prostattan beynine sıçramış

Konya'da yaşayan Ali İhsan Yıldırım’ın prostat muayenelerinden sonuç beklerken başvurduğu beyin ve sinir cerrahisi bölümünde beyninde tümör tespit edildi. 76 yaşındaki hastanın tümörünün prostattan beynine sıçradığı ortaya çıktı.
 - Yeni sistem ilk meyvesini verdi
21 Mayıs 2024 - 10:51

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi hakkında açıklama: Son dakika iptalleri azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından Onaylı Randevu Sistemi'nin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Son dakika iptallerinin azaldığını belirten Bakan Koca, daha önce bu sorundan dolayı hastane kapasitelerinin yüzde 30'unun kullanılamadığını ifade etti.
 - Evde doğal yöntem: Öksürüğü kısa sürede kesiyor
21 Mayıs 2024 - 09:40

Şikayetler arttı, vakalar patladı! Öksürüğünüz geçmiyorsa doktora başvurun

Hastalığınız geçmesine rağmen öksürüğünüz kaldıysa dikkat! Uzmanlar dönemde geçmeyen öksürük vakalarının arttığını ve hastanelere bu şikayetle gelenlerin arttığını söylüyor. Peki, bu durumda ne yapmalı? Prof. Dr. İsmail Balık, dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.
 - Uzaktan muayeneyi SGK karşılayacak
21 Mayıs 2024 - 09:29

Hastanelerde yeni dönem yarın başlıyor: Uzaktan muayeneyi SGK karşılayacak

Hastanelerde yeni dönem yarından itibaren başlıyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde artık uzaktan muayene yapılacak. Muayene ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılayacak.
Sağlık - Sağlık
21 Mayıs 2024 - 02:46

Kanser ve kalpten ölüm riskini yüzde 21 azaltıyor... Her gün ilaç niyetine mutlaka 3 kaşık zeytinyağı

İtalya'da yapılan bir araştırma zeytinyağı tüketiminin önemini bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre her gün ilaç niyetine 3 yemek kaşığı zeytinyağı tüketenlerin kanser, kalp hastalıkları ve diğer nedenlerle ölüm riski yüzde 21'den fazla azalıyor.
Sağlık - Sağlık
21 Mayıs 2024 - 02:40

Canım sürekli tatlı çekiyor diyorsanız... Tatlı krizini yenmenin 7 yolu

Durduk yerde canınız ille de tatlı mı çekiyor? Uzmanlar sürekli canın tatlı istemesinin altında henüz teşhis edilmemiş diyabet hastalığının ilk belirtileri olabileceğine işaret ediyor. İşte "canım sürekli tatlı çekiyor" diyenler için tatlı krizini yenmenin 7 yolu...
 - Doktora çok tartışılacak ceza
21 Mayıs 2024 - 02:31

21 milyonluk rekor tazminat cezasına çarptırıldı... Doktor down sendromlu çocuğa 60 yaşına kadar bakacak

Tıbbi ihmal iddiası ile tüketici mahkemesine açılan dava 8 yılda sonuçlandı. Doktor ve hastanenin suçlu bulunduğu kararla ilgili konuşan doktor “Testler yapılmıştı” dedi.
 - Bilgisayarda fazla vakit geçirenler dikkat!
20 Mayıs 2024 - 13:46

Bilgisayar başında saatlerce vakit geçirenler risk altında! Ani ölüme bile yol açıyor

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Köksal, masabaşında ya da ayakta uzun saatler hareketsiz kalındığında baldır kasları çalışmadığı için kirli kanın aşağıda birikerek pıhtı oluşma riskini artırdığını, bu pıhtının da akciğerlere gitmesi halinde yüzde 30 oranında ani ölüm riski taşıdığını söyledi.
 - 300 rahatsızlığı taklit ediyor, teşhisi zor
20 Mayıs 2024 - 12:03

300 rahatsızlığı taklit ediyor, teşhisi zor! ‘Hayalet hastalık’ olarak biliniyor

‘Hayalet hastalık’ olarak bilinen ve 300 ayrı rahatsızlığın belirtilerine benzer belirtiler gösteren lyme enfeksiyonu, hayat kalitesini ciddi oranda etkiliyor. Bu sorunun teşhisinin zor olduğunu belirten Prof. Dr. Vedat Turhan, lyme enfeksiyonu hakkında bilgi verdi.
 - Nefes darlığı şikayetiyle gitti, hastalığını öğrendi
19 Mayıs 2024 - 17:23

Nefes darlığı şikayetiyle gitti, hastalığını öğrendi

Osmaniye'de baş dönmesi ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran 30 yaşındaki Hasan Mert’e kalp kasında kalınlaşma teşhisi koyuldu. Mert, açık ameliyata gerek kalmadan uygulanan ‘septal ablasyon’ yöntemiyle sağlığına kavuştu. Tedavisi sonrası konuşan Mert, “Şu an gayet iyiyim, rahat nefes alabiliyorum. Hareketlerimi, egzersizlerimi yapabiliyorum” dedi.
Sona Git