İnsanların yarısının kafası karışık

Düzenleyen:
İnsanların yarısının kafası karışık

SAĞLIK Haberleri

Konferansa katılan Sabri Ülker Vakfı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabri Ülker Vakfı Projeler Müdürü Selen Tokcan, Türkiye’de 2017 yılında yapılan bir çalışmaya göre internette en çok kilo verme ve beslenmeye ait haberlerin ilgi gördüğünü söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Konferansa katılan Sabri Ülker Vakfı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabri Ülker Vakfı Projeler Müdürü Selen Tokcan, Türkiye’de 2017 yılında yapılan bir çalışmaya göre internette en çok kilo verme ve beslenmeye ait haberlerin ilgi gördüğünü söyledi. Tokcan “2017 Ağustos ayında Google arama motoruna beslenme yazdığınız zaman 32 saniyede 24,5 milyon sayfa çıkıyor. Bu rakam beslenme haberlerinin ne kadar ilgi gördüğünü ispatlıyor” dedi. Buna karşılık toplumun önemli bir kısmının medyada yer alan sağlıkla ilgili bilgilere şüphe ile yaklaştığını belirten Tokcan “Sağlık Yayıncılığı araştırmasına göre vatandaşların yüzde 51’i gazete ya da dergilerdeki, yüzde 45’i televizyondaki, yüzde 48’i ise internetteki sağlık konulu haberlerinin kaynağının kafa karıştırdığını düşünüyor” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...