Romatizmanın belgeseli çekildi

Düzenleyen:
Romatizmanın belgeseli çekildi

SAĞLIK Haberleri

El-el bileği, ayak-ayak bileği, diz, dirsek başta küçük eklemler olmak üzere tüm eklemlerde şişlik ve katılıkla kendini gösteren artrit hastalarının hayatı belgesel oldu

Ziyneti Kocabıyık

El-el bileği, ayak-ayak bileği, diz, dirsek başta küçük eklemler olmak üzere tüm eklemlerde şişlik ve katılıkla kendini gösteren artrit hastalarının hayatı belgesel oldu. Senaryosunu Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Özbek’in yazdığı ve gerçek hikâyelerden yola çıkarak hazırlanan ‘’Bi’çaresizlikten Bi’çareye, hayata sarılmak’’ belgeseli 6 hastanın hikâyesini konu alıyor. Yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün üstlendiği belgeselde hikâyesi anlatılan 71 yaşındaki terzi Hüseyin Değirmenci, romatizma yüzünden hayatının karardığını söyleyerek “İlkokuldan bu yana terzilik yapıyorum. 31 yıldır romatoid artrit hastasıyım. Hastalığım ortaya çıktıktan sonra makas, iğne, iplik tutamaz hâle geldim. Ağrılarım o kadar şiddetlenmişti ki, sabaha kadar uyuyamıyor, mesleğimi yapamıyordum. Tedavi ile günlük işlerimi yapabilir hâle geldim” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...