TURKOVAC ekibi şimdi de KKKA için kolları sıvadı

- Güncelleme:
TURKOVAC ekibi şimdi de KKKA için kolları sıvadı

SAĞLIK Haberleri

TURKOVAC aşısını geliştiren merkez bu defa Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına karşı aşı geliştirmek için kolları sıvadı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli "Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığıyla ilgili aşı geliştirme çalışmalarını salgın sebebiyle iki sene bekletmek zorunda kalmıştık, şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kısa süre içinde Faz-1 aşamasına geçmeyi planlıyoruz” dedi.
KKKA ile ilgili olarak pandemi öncesinde ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Prof. Dr. Özdarendeli “Bu süreçte preklinik çalışmalarda hastalığa karşı farklı aşı platformları geliştirdik, en son 'rekombinant 1' platformunda yüzde 100 koruyuculuk aldık” bilgisini verdi. Prof. Dr. Özdarendeli, TURCOVAC’ın yeni varyantlarla ilgili çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...