Şeker hastalarına 'doğal ilaç': Herkes alıp yesin! Kilosu 100 lira, yan etkisi yok

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Siirt’in yüksek kesimli yaylalarında doğal ortamda yetişen ve ‘yayla muzu’ olarak da bilinen ışkın tezgahlarda yerini aldı. Şeker hastalarına şifa olan bu bitkinin kilosu 100 liradan satılıyor. Ayrıca tansiyon ve kalbe de iyi geliyor.

Şifa deposu olarak bilinen ve ‘doğunun muzu’ , ‘yayla muzu’ olarak bilinen ışkın, pazar tezgahlarına çıktı. Birçok rahatsızlığa iyi gelen doğal şifa kaynağı bitkiye vatandaşlardan ilgi büyük.

Şeker hastalarına 'doğal ilaç': Herkes alıp yesin! Kilosu 100 lira, yan etkisi yok - 1. Resim

KİLOSU 100 LİRA, HER DERDE ŞİFA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde baharda dağlardaki karın erimesiyle ortaya çıkan ve doğunun muzu olarak bilinen ışkın, çeşitli hastalıklara iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Şeker hastalarına 'doğal ilaç': Herkes alıp yesin! Kilosu 100 lira, yan etkisi yok - 2. Resim

Işkının dağlarda doğal olarak kendiliğinden yetiştiğini ifade eden satıcı Özgür Çelik, “Gördüğünüz yayla muzudur. Diğer adıyla ışkın diye biliniyor. Doğal ve organiktir. Kırsal alanda dağlık bölgelerde yetişiyor. Karlar çözüldükten sonra ortaya çıkıyor. Bu sene kilosu 100 TL ile 120 TL arasında satılıyor. Yayla muzunun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde devadır, şifadır. Hiçbir yan etkisi yok, doğal bir bitkidir. Tohumla falan ortaya çıkmıyor, sadedir. Özellikle şeker hastalığının dermanıdır. Şifadır şeker hastalığı için’’ dedi.

Şeker hastalarına 'doğal ilaç': Herkes alıp yesin! Kilosu 100 lira, yan etkisi yok - 3. Resim

“HERKES GELİP ALSIN, YESİN”

Işkın almaya gelen Usame Kaçar ise, "Yayla muzu almaya geldim. Herkese tavsiye ediyorum. Çok güzeldir. Şekere, tansiyona ve kalbe, her şeye dermandır. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes gelip alsın, yesin" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...